290 arme christenen opgeblazen in Sri Lanka. Nieuwsuur: 'Islamofobie is het echte probleem'

290 arme christenen opgeblazen in Sri Lanka. Nieuwsuur: 'Islamofobie is het echte probleem'

Ehm.

Het vreselijke nieuws blijft maar binnen komen uit Sri Lanka. Waar er gisteren gesproken werd over 190 doden staat de teller volgens de autoriteiten momenteel op maar liefst 290 slachtoffers. Het is ongelooflijk triest. Die mensen wilden Pasen vieren... anderen waren in hotels aan het vakantievieren... en hebben het met hun leven moeten bekopen. Vreselijk.

En daar is de schade nog niet eens helemaal mee in kaart gebracht. Meer dan 500 mensen raakten ook nog gewond bij de aanslagen in vier luxe hotels, drie kerken, en (onder meer) een dierentuin.

Tien dagen geleden waarschuwde de hoogste politiechef in het land dat de radicaal-islamistische terreurorganisatie National Thowheeth Jama'ath (NTJ) mogelijk van plan was om aanslagen te plegen tegen christelijke kerken. Vorig jaar kwam die groep al in het nieuws omdat ze boeddhistische standbeelden vernield hadden.

Minister van Defensie Ruwan Wijewardene heeft al gezegd dat "extremistische groeperingen" verantwoordelijk zijn. Minstens 24 mensen zijn opgepakt.

En hoe reageert Nieuwsuur op deze vreselijke aanslagen? Juist, door een man uit te nodigen die zich eerst en vooral druk maakt om islamofobie:

Natuurlijk moet wel worden opgemerkt dat momenteel nog niet bekend is of de daders wérkelijk uit radicaal-islamistische hoek komen. Het kan ook zo zijn dat het om extremistische boeddhisten gaan, daar zijn er ook nogal wat van in Sri Lanka. Maar daar gaat het nu niet om. Zoals De Telegraaf-journalist Wierd Duk uitlegt:

UPDATE
Het gaat inderdaad om radicaal-islamistische terreurgroep Thowheeth Jama'ath. De Sri Lankaanse president heeft dat zojuist gezegd... en hij vraagt andere landen om hulp in het identificeren van 'buitenlandse hulp' aan de aanslagplegers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties