50Plus met haar eigen onderzoeksbureau in de clinch!

50Plus met haar eigen onderzoeksbureau in de clinch!

Het wetenschappelijk bureau van 50Plus heeft een kort geding aangespannen tegen het partijbestuur. Het bestuur wilde namelijk de banden met het bureau verbreken. Dat meldt de NOS.

Het bureau zou te kritisch op het bestuur zijn en dat kunnen ze blijkbaar niet hebben. Althans, dat is de versie die het wetenschappelijk bureau ons presenteert. Het partijbestuur van 50Plus kijkt daar heel anders naar en zegt opzoek te zijn naar een 'kwalitatief betere instelling'.

Welke versie nou klopt valt op het moment niet te achterhalen. Wel zou 50Plus al een nieuw wetenschappelijk bureau hebben aangemeld bij de Kamer van Koophandel en hiervoor subsidie hebben aangevraagd. Het huidige bureau meent zelfs dat het bestuur de subsidie voor dit jaar nog steeds niet heeft overgemaakt. Dit is dan ook één van de redenen voor het kort geding.

Overmorgen zullen we weten hoe het de oudjes vergaat en wie nou precies de opstoker is van deze clash of the wrinkles. Het moge duidelijk zijn dat dit de partij in ieder geval niet ten goede zal gaan komen. Zij staan er relatief goed voor in de peilingen maar met nieuws van deze aard kan het vertrouwen in de partij al snel verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ze zullen dus met een degelijk verhaal moeten komen en moeten zien te vermijden dat het een 'hij zei/zij zei'-verhaal gaat worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties