50Plus wordt in maart dé grote winnaar van de verkiezingen

50Plus wordt in maart dé grote winnaar van de verkiezingen

Laat er geen twijfel over bestaan: Henk Krol gaat volgend jaar toeslaan.

De bejaarden en verpleeghuisbewoners van 50Plus zijn in opkomst. Zoals wij eerder vandaag al berichtten staat die partij nu op 11 virtuele zetels in de meest recente peiling van Maurice de Hond. Dat aantal hebben de ouderen niet meer gehaald sinds september 2013. Het is werkelijk indrukwekkend.

Als ik de situatie een beetje kan inschatten -- en ik verdien daar mijn geld mee, dus laten we hopen dat ik het niet altijd mis heb -- denk ik dat 50Plus weleens de grote winnaar van de verkiezingen van maart 2017 kon worden. De PVV doet het op dit moment natuurlijk ook geweldig, maar dat is bepaald niet voor het eerst. Maar al te vaak zien we dat Wilders en de zijnen op verkiezingsdag zelf toch weer wat minder presteren. Dat zou dit keer ook het geval kunnen zijn, hoewel ze natuurlijk sowieso aansturen op grote winst. De enige vraag is of de PVV de grootste of de op één na grootste partij van het land wordt.

Ondertussen groeit 50Plus in de luwte lekker door. En het goede nieuws voor Henk Krol? Veel (oudere) kiezers zullen een stem op hem absoluut niet zien als 'een risico.' Hij staat bekend als één van de weinige politici die zich hard maken voor ouderen, en ja, daar gaat hij ongetwijfeld van profiteren. Dat betekent niet dat zijn voorgestelde oplossingen zo fantastisch zijn. Vaak is dat helemaal niet zo: ze zijn vaak ronduit onbetaalbaar. Maar dat zal de gemiddelde kiezer niet begrijpen... en zelfs kiezers die dat wel door hebben zullen mogelijkerwijs alsnog op 50Plus stemmen omdat die partij het in ieder geval 'opneemt' voor oudere Nederlanders. Welke partij doet dat verder nog? De PvdA? De SP? De VVD? Laat me niet lachen.

Natuurlijk heeft de PVV dat imago ook een beetje, maar ja, dan speelt dat 'risico' weer een factor. Wilders wordt toch een beetje gezien als een wildebras. Je weet nooit wat je écht aan hem hebt. In het geval van Krol is dat wél duidelijk. Daarom vermoed ik dat een aantal oudere kiezers uiteindelijk toch op hem zullen stemmen bij de verkiezingen, en niet op de PVV. Dat zal dan dus ten koste gaan van het resultaat van die laatste partij.

De oude mainstream partijen zullen binnenkort ongetwijfeld de aanval inzetten op Krol, maar zij hebben het succes van zijn partij (en de problemen van hun eigen club) helemaal aan zichzelf te danken. Er verschijnen al jaren met regelmaat artikelen over de verschrikkelijke praktijken in verpleeg- en verzorgingshuizen. Wekelijks wordt er geschreven over het feit dat ouderen het steeds zwaarder krijgen. Het is volstrekt logisch dat ze dan uiteindelijk de overstap maken naar een partij die in ieder geval voor hen opkomt, ook als de oplossingen van die partij vaak veel te wensen overlaten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer