image1

6 modeontwerpers die ook horloges op de markt hebben gebracht

Geen categorieokt 18 2019, 10:59
Je horloge is niet zomaar een accessoire om de tijd op te kunnen aflezen. Het is onderdeel van je stijl en je outfit. Daarom wil je ook niet zomaar een horloge, maar een stijlvol horloge dat helemaal bij jou past. Neem je jouw uiterlijk serieus genoeg om er ook flink wat geld in te steken, dan zou het zomaar is kunnen zijn dat er in jouw garderobe items hangen die ontworpen zijn door bekende modeontwerpers. Verschillenden van hen hebben ook chique horloges ontworpen die misschien wel jouw interesse waard kunnen zijn. We zetten er hier een aantal voor je op een rijtje.

Michael Kors

Michael Kors is dusdanig succesvol als modeontwerper dat zijn bedrijf zelfs Versace overnam. Zijn werk staat bekend als luxueus, typisch Amerikaans en sportief. Dit vertaalt zich dan ook in de ontwerpen van zijn horloge. Een Michael Kors horloge is casual chique, waarbij een deel van zijn collectie een moderne take op het klassieke horlogeontwerp is. Dat geldt in het bijzonder voor het gemiddelde Michael Kors horloge voor dames, waarbij de horloge voor heren meestal wat sportiever zijn.

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld is ons helaas niet zo lang geleden ontvallen, maar hij heeft ons zijn werk en de term ‘Karlism’ nagelaten. Lagerfeld staat garant voor een moderne stijl waarbij op een elegante manier vorm gegeven wordt aan grafische symbolen. Dit zien we uiteraard ook terugkomen in zijn horlogecollectie. Luxe materialen zoals leer en metaal gaan hand in hand met grafische designs, zoals studs. De uitstraling van Lagerfeld’s horloges, die enkel voor dames ontworpen zijn, is chique en ‘rock-edgy’.
image2

Giorgio Armani

Italiaans staat gelijk aan stijl, en dat geldt zeker voor het werk van Giorgi Armani en zijn bedrijf Emporio Armani. Het welbekende logo met de gestileerde adelaar komt – voor de liefhebbers – uiteraard ook terug in de horlogecollectie van Armani. Dit zijn hoogwaardige horloges met een minimalistisch design, die aansluiten op moderne trends. De stijl is casual chique, en de kleuren en de gebruikte materialen zijn een weerspiegeling van de seizoensgebonden kledingcollectie. Dit is terug te zien in de prints en patronen op de horlogebanden. De Armani damescollectie bevat veel goud, zilver, roségoud, wit, grijs en bruin gecombineerd met parelmoer wijzerplaten en klassieke Romeinse cijfers. De herenhorloges zijn moderne klassiekers met strakke lijnen en een unieke mix van basiskleuren zoals beige, grijs, zwart en diverse diepbruine en blauwe elementen; mooie sieraden die er niet te extreem uitzien.

Calvin Klein

De naam Calvin Klein is niet meer weg te denken. Zijn stijlvolle ontwerpen komen ook terug in zijn luxe accessoires, waaronder de Calvin Klein horlogelijn. Deze zijn niet alleen te herkennen aan het tijdloze, stijlvolle design, maar zijn zeker ook kwalitatief hoogwaardig. Alle Calvin Klein horloges zijn Swiss Made, en voldoen aan strenge kwaliteitseisen die zijn vastgesteld door de Zwitserse overheid. Je zult dus jarenlang plezier kunnen hebben van je Calvin Klein horloge. De herenhorloges staan bekend om het sportieve en robuuste ontwerp. De dameshorloges variëren van elegant tot sportief.

Marc Jacobs

Hoe graag we Marc Jacobs zouden willen claimen als Nederlander vanwege zijn naam, is het een Amerikaanse modeontwerper. Jacobs ontwerpt zijn horloges helaas alleen voor de dames, en dat is jammer, want zijn stijl interessant excentriek. Dames hebben de keuze uit glamoureuze horloges en trendy, sportieve ontwerpen. Typisch voor een Marc Jacobs horloge is het luxe en trendy design, met speciale aandacht voor de wijzerplaat waarop het Marc Jacobs-logo op een speelse manier is verwerkt.

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger betekent doorgaans trendy maar toegankelijk, zonder in te boeten op het element ‘stijlvol’. Datzelfde geldt voor de dames- en herenhorloges van dit klassiek Amerikaanse merk, waarin hier en daar nautische elementen terug te vinden zijn. De collectie kwartshorloges bevat chronografen en horloges met datumfunctie. Je hebt ruime keuze in wat voor wijzerplaat, kast of horlogeband je wilt hebben. Goud, zilver of roségoud zijn mogelijk, maar andere kleuren ook. Daarbij heb je de keuze uit een roestvrijstalen band of een leren band. Je kunt ook voor een Tommy Hilfiger-smartwatch gaan. Interessant detail: Tommy Hilfiger begon in 1999 met het ontwerpen en verkopen van horloges. Dit kwam niet geheel uit de lucht vallen. Hilfiger erfde deze passie namelijk van zijn vader, die horlogemaker was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten