8 handige bespaartips voor de zomer van 2017

Geen categoriemei 03 2017, 7:00
Besparen is iets dat je het hele jaar kunt doen. Toch zijn er bepaalde bespaartips die alleen gelden in een bepaald seizoen. Zo is het plaatsen van tochtstrips of het lager zetten van de verwarming alleen relevant in de winter. In de koudere seizoenen lijkt het ook wel makkelijker om te besparen dan in de zomer. Toch mag je deze 8 handige bespaartips voor de zomer van 2017 niet missen!
1. Hang je was lekker op
In de zomer heb je minder te maken met vocht en schimmel. Je zet vaker de ramen open om te luchten. En dat betekent dat je in de zomer je was altijd kunt ophangen - binnenshuis als het regent en buiten als het zonnetje schijnt. In de zomer droogt de was een stuk sneller dan in de winter.
2. Beperk het gebruik van ventilator en airconditioning
Niet alleen een praktische bespaar tip, maar ook nog eens beter voor de gezondheid. Want vooral airconditioning zorgt dat mensen sneller verkouden raken - ook in de zomer! Bovendien is het helemaal niet prettig om je huis uit te gaan als het binnen 20 graden is en buiten 30. Je kunt beter afkoelen door met je voeten in koud water te gaan zitten.
3. Ga voor waterijsjes
Er zijn allerlei soorten ijsjes, maar hun doel is hetzelfde: jij wilt afkoelen. Dan is waterijs een goede keus: niet alleen is het een gezondere optie en beter voor de lijn, maar het is ook veel goedkoper. Zeker als je zelf waterijsjes maakt van siroop! Hiermee bespaar je in de loop van de zomer al snel €50,- (en nog veel meer als je kinderen hebt).
4. Let op LEDs
In de zomer ga je vaker ’s avonds buiten zitten. Maar… veel mensen hebben allerlei tuinverlichting aan staan als het gaat schemeren. Super gezellig en super duur als je niet voor LEDs gaat. Kies dus voor LED-verlichting: je ziet geen verschil in het licht, maar wel in je portemonnee! Voor in je buitenkeuken, in de aanbouw, op de veranda of onder de overkapping is er TL LED verlichting.
5. Frisse gerechten en BBQ
In de zomer is het grootste probleem dat het huis opwarmt. Dus zijn frisse gerechten, zoals salades, niet alleen lekker maar ook slim. Probeer het koken zoveel mogelijk te beperken, zodat je daarmee geen warmte produceert. Je kunt ook vaker kiezen voor de BBQ - je bespaart gas én je hoeft eens lekker niet zelf te koken!
6. Haal de fiets vanonder het stof
In de zomer kun je natuurlijk lekker fietsen. En dat doe je niet alleen voor de boodschapjes, maar ook naar je werk. Woon je binnen een straal van 20 kilometer, dan is dat geen enkel probleem. Woon je verder bij je werk vandaan, dan kan een elektrische fiets uitkomst bieden. Je bespaart natuurlijk benzine, maar het is ook lekker verkoelend om te fietsen.
7. Kies een goedkope vakantie
Zomer = vakantie. Maar die vakantie maak je natuurlijk zelf zo duur als je wilt. Wil je geld besparen? Kies dan voor woningruil of ga kamperen. Vooral woningruil is zo goed als gratis en is hartstikke leuk. Kamperen met kinderen is ook erg leuk en is veel goedkoper dan logeren in een hotel - en minstens net zo leuk!
8. Gebruik een regenton
In de zomer gebruik je vaker water om de planten water te geven, de auto te wassen, af te koelen of watergevechten te houden. Voor deze dingen hoef je geen leidingwater te verspillen: koop gewoon een mooie regenton. Het regenwater is prima geschikt om al deze dingen mee te doen en het scheelt uiteindelijk heel veel water - goed voor je portemonnee en het milieu.
Ook in de zomer kan er heel veel geld bespaart worden. Je kunt heel wat water, stroom en gas besparen door wat handige tips en trucs toe te passen. Ideaal als je het even niet zo breed hebt, maar ook als je liever niet teveel betaalt voor je energiekosten. Tenslotte is er niemand die graag meer betaald dan nodig is, toch? Met deze 8 tips bespaar je gemakkelijk meer dan €100,- in één zomer!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten