Verhoog de waarde van je huis: bouw een aanbouw in je tuin

Geen categorienov 24 2016, 5:00
Eén van de beste en meest effectieve methoden om de waarde van je huis te vergoten is door een aanbouw te bouwen: dat kan natuurlijk in de tuin.
Veel mensen vinden een grote tuin heerlijk, maar relatief gezien is het verstandiger om een deel van je tuin bij het huis te betrekken. Op die manier vergroot je de waarde van je huis namelijk meer dan dat je, zeg, een stel mooie rozen in de grond zet. Dat laatste lijkt mooi, maar de gemiddelde huizenkoper wil er geen cent extra voor betalen. Dit terwijl een grotere woning automatisch meer waard is.
Dat is zeker zo in deze tijden waarin veel huizenkopers op zoek zijn naar een woning met een grote woonkamer, een dichte maar grote zitkeuken, en niet drie, maar vier slaapkamers.
Natuurlijk moet je zo'n aanbouw wel goed aanpakken. Een voorbeeld: als je je huis vergroot kun je een extra kamer creëren op de begane grond, maar je kunt ook de gevel opengooien waardoor de bestaande kamers veel groter worden. Dat laatste is volgens experts vaak verstandiger, ook al omdat de aanbouw dan echt deel van het huis lijkt te vormen.

Het lijkt zo aantrekkelijk om de bestaande openingen in je oude achtergevel te laten bestaan. Om vervolgens daarachter je uitbouw te plaatsen. Met een extra ondersteunende balk is het mogelijk de bestaande gevel (bijna) helemaal te openen. Het is wat duurder, maar levert in bijna alle gevallen een waardevermeerdering op. De ruimte in je oude woning en in de aanbouw vormen één geheel. Zonder vervelende belemmering. Als ook plafond en wanden zoveel mogelijk in één lijn doorlopen zorg je voor maximale ruimtelijkheid.

Een paar buitenlampen erbij en voila: je aanbouw is klaar. Voor je het weet kun je niet alleen zelf genieten van een extra groot huis, maar kun je je woning ook voor veel meer verkopen.
Een andere belangrijke tip is: zorg ervoor dat de overgang van je woonhuis naar de tuin er goed en logisch uitziet. Daarbij is het vooral zaak om tegels te gebruiken die de link tussen de twee -- woonhuis en tuin -- duidelijk maken en versterken.
Veel mensen die nadenken over de waarde van hun huis denken er vaak over na om hun keuken of badkamer een upgrade te geven. Hoewel dat mooi lijkt, blijkt de impact van dat soort maatregelen minimaal.
Wees dus verstandig en gooi je niet geld niet weg in een lege put.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten