Moordenaarsgilde ISIS is volledig omsingeld bij Mosul. Dus nu... opruimen dat zooitje!

Geen categorienov 23 2016, 21:00
Goed nieuws voor de internationale coalitie die momenteel in Syrië en Irak de misselijkmakende terroristische organisatie ISIS aan het ruimen is: bij Mosul is het klusje zo goed als geklaard.
Kijk, dit is nog eens even een fijne opsteker: bij het westen van de Irakese stad Mosul is ISIS volledig ingesloten nu sjiïetische strijdkrachten de linie gesloten hebben samen met de Koerdische Pershmerga. ISIS zit nu als een stel ratten in de val:

"Islamitische Staat is ten westen van Mosul volledig omsingeld. Dat zeggen sjiitische strijders die zijn betrokken bij de herovering van de Noord-Iraakse stad.

De 'Volksmobilisatiekrachten' hebben een door Koerdische militairen bezet knooppunt bij de Syrische grens bereikt, laat een leider van de paramilitairen weten. Daarmee zou het door IS gecontroleerde gebied tussen Mosul en het stadje Tal-Afar compleet zijn afgesloten."

Dat is natuurlijk buitengewoon goed nieuws: nu hoeft het gebied alleen nog maar meter voor meter doorzocht te worden, en alle ISIS-strijders kunnen dan eenvoudig worden gegrepen. Ook voor de stad Mosul zelf is de blokkade buitengewoon goed nieuws: de bevoorrading van Mosul vindt nu vanaf één kant niet meer plaats. Dat betekent dat de ISIS-strijders op rantsoen moeten, en dat is nooit iets dat louterend werkt voor de discipline of de strijdersmoraal.
Hoe dan ook lijkt het erop dat de strijd om Mosul wel eens sneller voorbij kan zijn dan menigeen nu denkt. En laten we dat ook hopen! Want wat zou het mooi zijn als de gevluchte christenen van Mosul weer Kerstmis kunnen vieren in hun kerken aldaar. En met een beetje geluk gaat dat nog lukken ook!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten