95-jarige muzikant is eenzaam. Wat er dan gebeurt was een shock voor hem

Geen categoriedec 19 2015, 19:00
Toen deze dementerende Jazz-muzikant op zoek was naar iemand om muziek mee te spelen, had hij dit nooit verwacht.
Deze 95-jarige man heeft een bewogen leven gehad: Edward Hardy is een oorlogsveteraan, was 75 jaar getrouwd en, het belangrijkste van allemaal, was een geweldige jazz-pianist. Maar zoals bij iedereen komt er langzaam een eind aan dat leven, wat zich bij hem uitte door dementie. Zijn muzikale talenten is hij nog niet kwijt, maar hij kan niet meer zelfstandig wonen. Hij moest verhuizen naar een verzorgingstehuis.
Daar raakte hij echter al snel in een depressie. Zonder zijn vrouw en muziek had het leven voor hem weinig zin meer. Al snel kwamen medewerkers van het tehuis erachter dat Edward niet zonder zijn muziek kon. Er stond wel een piano in zijn verblijf, maar daar had hij weinig aan. Jazz speel je immers samen, niet in je eentje.
Één medewerkster kwam op een geweldig idee: ze besloot om een advertentie online te zetten. Daarin vroeg ze of er mensen waren die interesse hadden om eens een keer muziek te komen spelen met Edward. Hij zou immers al erg gelukkig zijn als één of twee mensen hem konden begeleiden.
Maar wat er toen volgde had niemand kunnen verwachten. Niet één, niet twee, zelfs niet drie mensen reageerden op de oproep.. het waren er meer dan 80! Allemaal wilden ze met alle plezier naar het tehuis komen om de oude man nog eens een mooie, muzikale dag te bezorgen. Het tehuis had natuurlijk geen ruimte om al die mensen te ontvangen, dus Edward moest er een paar kiezen. Dat bleek echter niet zo moeilijk. Tot zijn verbazing zaten er onder de aanmeldingen drie voormalige bandleden van hem. Hoe lang had hij al niets van hen gehoord? "35 jaar" aldus Edward.
[caption id="attachment_127345" align="aligncenter" width="700"]Het ensemble in het tehuis. Foto: YouTube / SWNS Het ensemble in het tehuis. Foto: YouTube / SWNS[/caption]
Samen met hen en een paar andere mensen heeft Edward inmiddels al aardig wat stukken gespeeld. En het klinkt nog als vanouds: zijn muzikale talent is deze oude baas zeker nog niét kwijt. Hij genoot hier uiteraard met volle teugen van, maar ook de anderen waren zeer positief over het samenkomen:

Ed is in de jaren '20 geboren en heeft alle belangrijke muziekperiodes meegemaakt, dus dit was een geweldige mogelijkheid om met hem te spelen. (...) Ed inspireert me echt met hoe hij nog muziek weet te spelen en het zo goed speelt, alles lijkt terug te komen als hij aan de piano zit. Het is ongelooflijk om die reactie te zien.

Zo blijkt een oud spreekwoord toch weer een kern van waarheid te hebben: jong geleerd is oud gedaan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten