Aangehouden terreurverdachten wilden aanslag plegen in Rotterdam op een politiebureau

Geen categoriejul 23 2018, 14:00
Vorige maand werd een tweetal aangehouden wegens het mogelijk plannen van een terroristische aanval. Blijkbaar wilden ze een aanval plegen na ramadan in Parijs en de ander wilde een aanslag plegen op een politiebureau in Rotterdam. Het is dus erg dichtbij gekomen en het idee dat een politiebureau in Rotterdam zou zijn aangevallen is voor mij, zeker als Rotterdammer, beangstigend.

Uit chatgesprekken blijkt dat de twee een plan bespraken om een aanslag te plegen op de veiligheidsdiensten in Nederland. In de gesprekken werd een foto van politiebureau De Veranda in Rotterdam gedeeld. Die informatie kreeg de politie van de AIVD.

Een van de mannen was van plan om na de ramadan een aanslag te plegen in Parijs. Hij zou bereid zijn om daar te sterven als martelaar.

Bij de arrestatie van de mannen zijn geen wapens of explosieven aangetroffen. De verdachten zijn 22 en 27 jaar en hebben volgens de politie de Marokkaanse nationaliteit.

Er is nu natuurlijk een rechtszaak tegen Malek F. die mensen had neergestoken in Den Haag op Bevrijdingsdag. Het is een balans tussen psychisch beschadigd zijn en een terroristische daad en het zal veel gevolgen hebben voor de visie op terrorisme in Nederland. Het zou betekenen dat Nederland sinds hele lange tijd weer is onderworpen aan islamistisch terreur.
Wij hebben als Nederlanders veel geluk gehad en hebben ook veel te danken aan de inlichtingendiensten. Dat Nederland nog niet zo heftig is geraakt als andere Europese landen mag best wel een mirakel genoemd worden. Gevallen als deze geven goed weer dat er wel degelijk gevaar is. We hoeven er niet constant bang voor te zijn, maar naïef zijn is geen optie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten