Baas van Bayern München reageert op vertrek Özil: 'blij dat deze nachtmerrie voorbij is'

Baas van Bayern München reageert op vertrek Özil: 'blij dat deze nachtmerrie voorbij is'

De aantijgingen van 'racisme' en 'discriminatie' die Özil uitte is niet alleen ontvangen met positieve reacties, maar ook met negatieve emoties en opluchting. De beschuldigingen van Özil aan de Duitse voetbalbond zijn zeer heftig, zeker in deze polariserende en politiek-correcte tijden. Daarom is het ook goed als er niet alleen maar 'ja' geknikt wordt en er ook mensen zijn die ertegenin willen en durven te gaan.

Bayern München-voorzitter Uli Hoeness heeft fel gereageerd op het besluit van Mesut Özil om niet meer uit te komen voor het Duitse nationale elftal: "Ik ben blij dat we van dat spook af zijn." Theo Zwanziger, voormalig voorzitter van de DFB, betreurt juist alle commotie rond de voetballer.

Hoeness ligt duidelijk niet wakker van het verlies van de 29-jarige spelmaker van Arsenal. "Ik ben blij dat deze nachtmerrie voorbij is", zegt hij tegen Bild.

"Hij speelt al jaren als een natte krant. Zijn laatste duel heeft hij vóór het WK 2014 gewonnen. En nu verschu

Het politieke vergif dat geïnjecteerd wordt in het voetbal is niet alleen slecht voor de moraal, maar ook voor de functie van het spel in de samenleving. De politisering van dit spelletje doet veel mensen verdriet en het is ook vooral heel vermoeiend. Voor allebei de kanten, er zijn geen onschuldigen. Het is goed dat het spelletje en de prestaties in het voetbal worden losgekoppeld van de politiek-maatschappelijke aantijgingen van Özil.

Zulke beschuldigingen moeten niet het debat stilleggen of mensen tot zwijgen brengen. Als dat gebeurd, dan ontstaat er een angstcultuur en worden dit soort problemen niet goed meer besproken. Ik was er al bang voor dat door de aantijgingen van Özil niemand er meer tegenin zou gaan, uit angst om als 'racist' bestempeld te worden. Gelukkig is dat niet zo.

.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer