Aanpakken: Politie Rotterdam arresteert ziekelijke horrorclown

Aanpakken: Politie Rotterdam arresteert ziekelijke horrorclown

De politie van Rotterdam heeft duidelijk ons stuk gelezen waarin we pleiten voor een keiharde aanpak van horrorclowns.

De politie in Rotterdam heeft gisteravond naar eigen zeggen een horrorclown gearresteerd die actief was in de wijk Charlois. De agenten kwamen de idioot in clownspak op het spoort na een melding van een buurtbewoner.

Na de arrestatie van de gek met de rode neus en rode lippen zette de politie het bewijs van de arrestatie triomfantelijk online:

[caption id="attachment_149343" align="aligncenter" width="888"]Facebook Facebook[/caption]

De woordvoerder van de politie laat weten:

"Als iemand met een vuurwapen of wapen loopt, gaan we ervan uit dat het echt is. Als iemand de intentie heeft anderen schrik aan te jagen dan gaat dat te ver. Dan gaat dat de grap voorbij."

Op zich allemaal prima, maar helaas is er ook -- zoals gebruikelijk in ons land -- slecht nieuws: de politie heeft deze idioot weliswaar opgepakt, maar bagatelliseert zijn actie jammer genoeg wel een beetje:

Volgens hem had de aangehouden „horrorclown” geen kwade bedoelingen. „Maar we willen wel duidelijk maken dat dit te ver gaat.” De beweegredenen van de man zijn niet bekend.

Natuurlijk had deze hoogstwaarschijnlijk werkloze tokkie wel kwade bedoelingen: hij wilde mensen bewust doodsangst aanjagen. Misschien dat hij ze niet lichamelijk pijn wilde doen, maar dat betekent niet dat zijn bedoelingen goed of onschuldig waren. Er is genoeg geschreven over horrorclowns om te weten dat met name vrouwen en kinderen hier echt een trauma aan kunnen overhouden.

Er is dus zowel goed als slecht nieuws: er is eindelijke en horrorclown opgepakt (wat andere gekken misschien zal doen inzien dat ze er verstandig aan doen om zich te gedragen), maar de politie lijkt de impact van deze malloten toch enigszins te onderschatten.

Jammer.

Laten we hopen dat de volgende keer dat de politie ingrijpt de horrorclown in kwestie even goed getaserd of in elkaar geknuppeld wordt. Misschien dat ze het dan afleren om vrouwen en kinderen een hartverzakking te bezorgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer