Aanslagpleger Boston had nergens spijt van toen hij al drie maanden gevangen zat

Geen categoriejan 29 2016, 16:00
Eén van de twee broers die verantwoordelijk waren voor de terroristische aanslag op de Boston Marathon in 2013, Dzhokhar Tsarnaev, zei weliswaar op de dag dat hij te horen kreeg wat zijn straf zou zijn dat hij ontzettend spijt had van zijn daad, maar tijdens de rest van het proces was daar maar weinig van te merken.
Afgelopen woensdag zijn documenten publiek gemaakt van de zaak; documenten die tot nu toe verborgen bleven voor het publiek. Uit die documenten blijkt dat de aanklagers op succesvolle wijze duidelijk maakten dat ze er niets van geloofden dat Dzhokhar ook maar ergens spijt van had.
De foto hierboven is genomen drie maanden nadat Dzhokhar gearresteerd werd. En nee, hij ziet er daar bepaald niet uit als iemand die bijna niet met zichzelf kan leven omdat hij 3 mensen gedood heeft en 260 anderen (ernstig) verwond heeft. Het tegengestelde is zelfs waar: het lijkt erop dat de Dzhokhar op de foto precies dezelfde denkbeelden heeft als de Dzhokhar die grote aantallen onschuldige mensen de dood in probeerde te jagen.
Volgens de aanklagers blijkt ook uit gesprekken tussen Dzhokhar en de FBI dat hij toen absoluut nergens spijt van had. Hij leek honderd procent achter zijn misdaad te staan. De enige persoon waar hij zich de eerste dagen na zijn arrestatie druk om maakte was zijn broer, Tamerlan. Dzhokhar was er namelijk niet zeker van dat zijn broer dood was en hoopte dat hij het alsnog overleefd had. Daar vroeg hij tientallen keren naar. De slachtoffers van de aanval waren zijn tijd en aandacht echter niet waard.
Sterker nog, in de eerste dagen na de aanslag keerde Dzhokhar terug op zijn universiteit. Hij sliep in zijn studentenkamer, ging naar het fitnesscentrum op de campus, en ging volgens medestudenten zelfs naar feestjes waar hij "buitengewoon relaxt" leek te zijn. Als dat het gedrag is van iemand met spijt van zijn daden ben ik Sinterklaas.
Overigens werd Dzhokhar vorig jaar mei veroordeeld tot de doodstraf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten