Ab Klink verlaat Tweede Kamer; rechts kabinet onvermijdelijk

Geen categoriesep 06 2010, 16:30
De man die een bom onder de onderhandelingen voor het rechtse kabinet legde door een brief aan veertig personen te versturen te lekken waarin hij schreef geen vertrouwen te hebben in samenwerking met de PVV, is vandaag uit de Tweede Kamer gestapt. Bommenlegger Klink maakt hiermee de weg vrij voor een kabinet van VVD, PVV en CDA én voor Raymond Knops, de voormalig DDS-columnist.
Nu de belangrijkste tegenstem binnen het CDA het veld heeft geruimd, kan Verhagen (nu al de opvolger van JP de MP als ultieme comeback-kid) weer verder onderhandelen met VVD en PVV. Dit is het best mogelijke nieuws voor rechts Nederland. Niet onbelangrijk detail: Klink verlaat de Tweede Kamer, hij stapt dus niet over naar PvdA of CU en neemt zijn zetel niet mee. Daarom schuift Knops, als eerstvolgende reserve, aan.
Tussen de regels door schrijft Klink in alweer zijn tweede belangwekkende brief in minder dan een week, dat hij binnen de fractie als de pest wordt gemeden en iedereen wel uitkijkt voor ze met hem aan de praat gaan. Klink is outcast. Dit betekent dat Ferrier en Koppejan dit, als ze slim zijn, als ultieme waarschuwing zien. Klinks brief bleek immers een zelfmoordbrief.
De rechtse onderhandelingen kunnen, zoals al eerder vandaag werd betoogd, hervat worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten