"Abortus is als het bestellen van een huurmoordenaar", aldus Paus Franciscus

Geen categorieokt 10 2018, 17:00
Nou nou, Paus, da's wel heel extreem! Abortus vergelijken met het inhuren van een huurmoordenaar, de beste man doet het gewoon! Via The Post Online.
Paus Franciscus heeft de moeilijke opgave om het imago van de Katholieke Kerk weer enigszins in ere te herstellen na de conservatieve Ratzinger die eigenlijk gewoon volgde wat er in de Bijbel stond en de klopjacht op kind misbruikende geestelijken. 'Moeilijke opgave' is dus nogal een understatement.
Zoals in iedere pr-campagne ga je dan opzoek naar je grootste achterban, stelt hun gerust én kijkt naar welke grote groepen je het makkelijkst weer voor je terug kunt winnen. Omdat je met de Bijbel nogal wat kanten uit kunt qua interpretatie valt er dus zat te buigen om zo de Kerk weer aan te sterken.
Zo hoeven homo's niet direct dood en zijn ze niet fout maar vindt de Paus dat 'begrip en mededogen moet worden getoond voor hun diepgewortelde homoseksuele neigingen'. Lekker diplomatiek antwoord, kan de Kerk wat mee. Hij is echter nog steeds tegen homohuwelijk want anders verliest hij natuurlijk weer een té grote groep volgelingen elders in de wereld.
Zo ook zijn standpunt over abortus. Hij toonde begrip voor de situaties waarin vrouwen abortus overwegen, waardoor men denkt éindelijk een progressieve Paus te hebben die de touwtjes wat laat vieren, maar vergelijkt vrouwen die dat doen vervolgens met het inhuren van een huurmoordenaar voor hun problemen. Eerder noemde hij abortus nog 'zowel een zonde als een tragedie' waardoor het nog enigszins lijkt alsof er in sommige gevallen begrip kan worden verwacht vanuit de Kerk, niet dus!
Hij vroeg retorisch "hoe een handeling die een onschuldig leven beëindigt therapeutisch, beschaafd en menselijk kan zijn?” Nou, meneer de Paus, wanneer je kind in erbarmelijke omstandigheden op zal groeien, met tien-nul achterstaat door een zware handicap of de moeder continu zal herinneren aan haar verkrachting wanneer ze in de ogen van het kind kijkt, ja, dan is uw standpunt best het heroverwegen waard. Het gaat namelijk niet alleen om het leven zelf maar ook om de kwaliteit van dat leven. De ellende die er al is in de wereld hoeft niet onder alle omstandigheden maar te worden ervaren en gedeeld. Soms is iemand zo'n vooruitzicht op het leven besparen de échte genade, en niet direct 'nazipraktijken' zoals u stelt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten