Absurde vrijheidshater Vladimir Poetin: 'Nee hoor, Rusland annexeerde de Krim helemaal niet!'

Geen categoriesep 17 2016, 9:00
Zo lusten we er nog wel een paar hè, ouwe mafkees!
Ik heb erg te doen met de Russische bevolking. Zij hebben namelijk een staatshoofd dat niet goed bij z'n hoofd is, en z'n naam is uiteraard Vladimir Poetin. Ditmaal heeft de tiran uit het Kremlin beweerd dat zij de Krim helemaal niet geannexeerd hebben op Oekraïne. Nee: de Oekraïners hebben zichzelf volledig uit vrije beweging aangesloten bij het steeds fascistischer wordende Rusland. Gelooft hij deze onzin überhaupt zelf?

"Poetin houdt echter vol dat de bevolking op de Krim zich afkeerde van de regering in Kiev, waar massaprotesten zich richtten tegen de toenmalige pro-Russische president Viktor Janoekovitsj. Deze ruimde het veld toen het geweld in de straten escaleerde. De bewoners van de Krim hebben een referendum over afscheiding gehouden volgens de regels van de Verenigde Naties, aldus Poetin."

Poetin deed z'n uitspraken op een conferentie van voormalige Sovjet-staten. Wat de dictator uit Moskou echter vergat te vermelden was dat het referendum daar allesbehalve eerlijk verliep. De stembusgang was niet geheim, leden van het stembureau waren absoluut niet neutraal en de sfeer die in de straten hing in de dagen rondom het referendum was er één van intimidatie jegens voorstanders van een verenigd Oekraïne. Zelfs Poetin zelf had kritiek op de wijze waarop het referendum werd gehouden, maar eenmaal aangeland in september 2016 is dat allemaal omgedraaid in een soort bizar betoog dat de militaire inname van de Krim helemaal superlegaal was.
[caption id="attachment_147020" align="aligncenter" width="217"]Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag! Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag![/caption]
Rusland wordt inmiddels alweer 16 jaar met ijzeren vuist geregeerd door Poetin, en in de tijd is het hard achteruitgegaan met de vrijheid van Russen én van inwoners van Russische buurlanden. Het is te hopen dat er snel verandering komt, al lijkt dat nu helaas nog ver weg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten