Ach gossie: Hanina ‘MH17-boeit-me-niets’ Ajarai biedt mini-excuses aan na terechte storm aan kritiek

Geen categoriejul 20 2017, 19:00
De haatcolumniste die vanochtend nog zwart op wit stelde dat de 298 morsdode MH17-slachtoffers haar helemaal niets doen, heeft opeens spijt.
Wie gelooft dit nou weer. Donderdagmorgen schreef columniste Hanina Ajarai in het AD dat de gruwelijkheden van 17 juli 2014, waarbij Russische separatisten een vliegtuig met 298 mensen aan boord uit de lucht knalde, haar niets doen. Dat deden ze toen niet, en dat doen ze nog steeds niet, hoeveel herdenkingen er ook worden gehouden of monumenten geplaatst worden. Hartelozer dan dat wordt het niet.
Die column zelf, die nabestaanden een stevige trap na gaf, heb ik eerder vandaag al stevig besproken in dit artikel. Er zijn echter nieuwe ontwikkelingen: mevrouw heeft zowaar haar excuses aangeboden in een tweede column. Dat gebeurde na een storm van kritiek op haar stuk, dat terecht door half Nederland al is afgeschoten. Van ieder weldenkend persoon zou je verwachten dat die stevig door het stof gaat en waarschijnlijk zelfs zijn toekomst als columnist ter discussie zou stellen, maar niet deze haatcolumniste.
Nee, in plaats daarvan komt ze met een minuscuul excuusartikel dat zo kort is dat ik het hier net zo goed helemaal kan quoten:

Mijn woorden zijn nooit bedoeld als trap na richting de nabestaanden van de MH17-ramp. Nu ik weet dat ik deze mensen heb gegriefd met mijn column, bied ik mijn excuses aan. Het was beter geweest als mijn overpeinzingen hen niet hadden bereikt. De vragen en verwondering waarmee ik mezelf gesteld zag, waren weliswaar bedoeld als opmaat naar een oprechte discussie maar ik begrijp heel goed dat deelnemen aan zo’n discussie te pijnlijk is voor nabestaanden. Dat spijt mij oprecht.

Let goed op de woorden “Nu ik weet dat ik deze mensen heb gegriefd” en “waren weliswaar bedoeld als opmaat naar een oprechte discussie”. Beide uitspraken geven duidelijk aan dat mevrouw het juist helemaal niét snapte, snapt en zal snappen. Het klinkt als een gevalletje ‘gegokt en verloren’, waarbij ze erop had gegokt dat dit niemand zou raken. Dat is natuurlijk dommer dan dom, aangezien iedereen wel had kunnen raden dat dit geen positieve reacties zou opleveren. Dit flutstukje bevestigt alleen maar dat ze echt niet ziet wat hier het probleem is, en alleen haar baantje probeert te redden. Smerig!
Het AD kan ik dan alleen maar aanraden om nog eens goed na te denken of ze deze dame nog wel als columniste willen hebben. De krant heeft zich inmiddels gedistantieerd van het stuk, maar als ze geen exodus van abonnees willen, zou ik verder gaan. Niemand in Nederland wordt immers beter van wat Hanina te zeggen heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten