Helden: Oost-Europese landen halen tegen wil van anti-Israëlische EU banden aan met Israël

Geen categoriejul 20 2017, 18:00
Frans Timmermans vindt Oost-Europa niet lief. Nou, na vandaag zal hij nog witroder zien!
In een Europa dat steeds verder verlinkst en islamiseert, verandert de houding tegenover de enige echte democratie van het Midden-Oosten, Israël, met de dag. En nee, niet op een positieve manier. Waar Europese leiders burgers vroeger nog als één blok achter de joodse staat stonden, is dat vandaag wel anders: de islamisering en de toenemende politieke correctheid, voornamelijk in West-Europa, heeft ervoor gezorgd dat we terreuraanslagen door Arabieren in Israël prima zijn gaan vinden, en het aanpakken van die terroristen 'zielig'. Dat is wat decennialang wegkijken met een continent doet.
Gelukkig zijn er ook nog EU-landen die wél beseffen dat Israël gewoon het enige land is in het Midden-Oosten waar je een voorbeeld aan zou kunnen nemen, en dat het gewoon het recht heeft om zich te verdedigen. Dit zijn voornamelijk de landen van de Visegrádgroep: Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije. Precies de landen die door beperkte immigratie vooralsnog de effecten van islamisering grotendeels bespaard zijn gebleven. Zij zien echter wel wat dat hier allemaal veroorzaakt, en willen vooral de terreurdreiging voorzijn.
De Visegrádgroep heeft dan ook - ongetwijfeld tegen de wil van eurofielen Timmermansje en Juncker in - een conferentie georganiseerd in Boedapest, waarbij Israël de speciale gast was. Er is immers praktisch geen enkel land ter wereld dat zoveel ervaring heeft met islamistische terreur als deze staat, en de logische conclusie is dan ook dat deze landen hier veel van kunnen leren. Voor Israël is dit echter ook een belangrijke stap: in een EU die steeds meer anti-Israëlisch wordt, is het altijd goed om wat betere vrienden te vinden.
De Visegrádlanden en Israël gaan dan ook stevig samenwerken op het gebied van terreurbestrijding, en zoals gezegd is dat simpelweg een win-winsituatie voor alle betrokkenen. Er zullen ongetwijfeld wat eurofielen zijn die hierover zullen huilen, maar als Brussel terreur niet serieus neemt, moet je het zelf maar doen. Hadden wij maar zulke leiders, maar helaas.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten