Vreselijk: Ajax krijgt te horen dat Nouri 'ernstige en blijvende hersenschade heeft'

Geen categoriejul 13 2017, 14:00
Absoluut vreselijk. En dat terwijl Nouri in de kracht van zijn leven leek te zijn en op weg was naar een geweldig mooie voetbalcarriere.
Triest. Ik kan er niets anders van maken. Ajax heeft namelijk te horen gekregen dat Abdelhak Nouri -- 'Appie' -- ernstige en blijvende hersenschade heeft overgehouden aan zijn hartproblemen. De kans op herstel van cruciale hersenfuncties is, aldus de club, nihil.
https://twitter.com/AFCAjax/status/885450379831500800
De pas 20-jarige voetballer viel afgelopen zaterdag tijdens een oefenduel tegen Werder Bremen op de grond. Spelers en medisch personeel snelden meteen toe. Het werd al snel duidelijk dat hij hartproblemen had. Zo zou hij hartritmestoornissen hebben. Hij werd naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht waar hij onderzocht werd op de Intensive Care.
"De diagnose die nadien werd gesteld, is dat een groot deel van zijn hersenen niet meer functioneert en dat de kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties nihil is," aldus Ajax in een officiële verklaring. Dit alles hoogstwaarschijnlijk als gevolg van te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen. Hij is medisch vrijgegeven voor vervoer. De verwachting is dat Nouri op korte termijn naar een ziekenhuis in Amsterdam zal worden gebracht voor verdere verzorging."
Natuurlijk is dit een enorme club voor Nouri's ouders, andere gezinsleven, vrienden en kennissen. Maar ook voor de club Ajax is het vreselijk. Nouri speelt namelijk al vanaf zijn zevende bij de club. Op 21 september vorig jaar maakte hij zijn debuut in het eerste van Ajax. Bij Jong Ajax werd Nouri gekozen tot beste speler van de Jupiler League. Geen wonder dus dat iedereen dacht dat hij een mooie toekomst tegemoet ging.
Het beste waar ze nu op kunnen hopen is dat hij genoeg hersteld om nog een leven te hebben. Het is ongelooflijk triest.
Onze gedachten en gebeden zijn natuurlijk bij Nouri, zijn familie, zijn vrienden en zijn club.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten