Achtergelaten border collie zet heel Nederland in vuur en vlam

Geen categoriejun 12 2015, 21:00
Een baasje dat blijkbaar afwilde van zijn lieve border collie liet de hond achter bij een basisschool. Het gevolg? De telefoon van het lokale asiel staat roodgloeiend omdat iedereen het lieve beest wil adopteren.
Het baasje dat woensdagochtend zijn border collie achterliet bij een basisschool in Kattenbroek is nog niet gevonden. Inmiddels wordt het asiel platgebeld door mensen die staan te popelen om het hondje mee naar huis te nemen. Dat meldt Joyce Plenter, woordvoerster van Dierenbescherming Amersfoort.
Ze voegt eraan toe dat de hond "zelfstandig eet en drinkt," en "goed verzorgd" is. Ze gaat verder:
"Wij hebben geen idee of het hondje gedumpt is of dat de eigenaar een 'gegronde' reden heeft om het beestje achter te laten.''
Sinds bekend werd dat het hondje was achtergelaten door zijn eigenaar heeft de ene na de andere hondenliefhebber zich gemeld bij het asiel. Het heeft er alle schijn van dat héél Nederland de border collie maar wat graag wil adopteren. Zoals één van de medewerkers van de school waar de hond werd gevonden zegt:
"Het leeft echt."
Hoewel het natuurlijk prettig zou zijn voor het hondje zelf als hij (of zij) zo snel mogelijk wordt geadopteerd heeft de eigenaar twee weken de tijd om zijn huisdier op te halen. Na die periode wordt het hondje mogelijk weggegeven aan een echte hondenliefhebber.
De eerder genoemde medewerker van de school zegt wat dat betreft:
"We hopen dat het hondje snel teruggaat naar de eigenaar."
Critici zullen daarop antwoorden dat het waarschijnlijk in het belang is van het hondje als hij niet teruggaat naar zijn voormalige baasje - die liet hem ogenschijnlijk immers vrijwillig achter. Maak een andere familie dan maar blij met het huisdier; elders is hij wél welkom. Dat bewijzen alle telefoontjes naar de school en het asiel tenminste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten