Vrachtwagenchauffeur komt met geniale uitvinding, maakt achteruit inparkeren overbodig

Geen categoriejul 03 2016, 13:00
Is inparkeren ook jouw favoriete ding niet? Hiermee gaat dat verleden tijd worden.
We kennen het allemaal: je bent op de plek van bestemming, maar je moet je auto nog ergens neer zien te zetten. Dat wordt zoeken naar een plekje, en dan natuurlijk wel eentje waar je makkelijk in past met je wagen. En dan maar hopen dat niemand zijn auto te dicht op die van jou neerzet, zodat je straks nog weg kunt komen...
Menig mens begint al te zweten bij bovenstaand scenario. Daar wordt tegenwoordig op ingespeeld: sommige fabrikanten leveren hun auto al met parkeerhulpen, waardoor het makkelijker moet worden om je auto netjes neer te zetten. Één fabrikant adverteert zelfs al met auto's die zichzelf parkeren, zodat jij lekker, zonder stress, je auto kwijt kunt.
De beste uitvinding komt echter niet van de grote fabrikanten. Nee, het is een Canadese vrachtwagenchauffeur, William Liddiard, die in zijn vrije tijd wat aan auto's klust, die dit geniale concept bedacht én het uitwerkte. Dat is ook wel te zien aan de auto, die niet bepaald het nieuwste van het nieuwste is:
[caption id="attachment_141865" align="aligncenter" width="634"]De omgebouwde auto van Liddiard. Foto: William Liddiard / YouTube De omgebouwde auto van Liddiard. Foto: William Liddiard / YouTube[/caption]
Dat maakt echter weinig uit, want het laat zien hoe sommige mensen vanuit weinig veel kunnen maken. Wat hij dan gemaakt heeft? Een wiel. Maar niet zomaar een wiel, nee: een wiel dat alle kanten op kan draaien. Toen ik dat voor het eerste las, stelde ik me zo'n balletje voor dat vroeger in computermuizen zat, maar een echte handige oplossing leek me dat niet. Gelukkig is Liddiard inventiever dan ik wat dat betreft, want in principe lijkt het nog best op een normaal wiel. Het kan gewoon naar voren en achteren draaien, zoals elk ander wiel. Het verschil is dat de band tot een soort donut is omgevormd, die ook weer kan draaien.. En dat gebeurt dus zijwaarts!
Het gevolg is dat je je auto gewoon recht naast een parkeerplaats kunt zetten, en vervolgens er makkelijk in kunt schuiven. Direct, in een rechte lijn, zonder allerlei gedoe. Hij is hiermee de eerste die het probleem zo simpel opgelost heeft. Volgens Liddiard is het ook helemaal niet zo ingewikkeld: "Ik zag een behoefte, en ik wist dat ik iets simpelers en stevigers kon bedenken." Met wat kleine aanpassingen is het zo gedaan. Hij hoopt zijn uitvinding te kunnen verkopen aan een autofabrikant, zodat iedereen op de wereld het gemak van moeiteloos inparkeren zal kunnen ervaren. Ik ben in ieder geval overtuigd, en zou maar al te graag zo'n wagen hebben.
Ben jij nog niet helemaal overtuigd van het nut hiervan, of wil je meer weten? Bekijk dan deze video, en zie zelf hoe het werkt:
[video width="426" height="240" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/07/CAR-that-can-Park-ANYWHERE_-Without-Turning-Its-Wheels-240p_24fps_H264-128kbit_AAC.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten