Bengaals bloedbad: Niets met Islam te maken, maar kenners van Koranverzen werden wel gespaard

Bengaals bloedbad: Niets met Islam te maken, maar kenners van Koranverzen werden wel gespaard

De slachtpartij die ISIS deze week aanrichtte in Bangladesh had niets met de Islam te maken.

"Waar heb ik dat eerder gehoord?" hoor ik je denken. Bij de aanslagen in Parijs misschien? Bij die in Brussel? Of wat recenter in Istanbul? Je zou toch niet denken dat er na de 1000ste "Allahu akbar", gevolgd door wat ploffen en knallen, nog mensen zijn die de link niet gelegd hebben. Onze linkse medemens houdt echter stug vol dat dit één grote illusie is, en daarom deze kleine handreiking voor uw volgende prettige gesprek over dit onderwerp, mocht u daar nog energie voor hebben.

Het is niet voor niets dat de moordenaars van ISIS vrijdagavond een restaurant kozen waar buitenlanders daar graag kwamen. Dat heeft natuurlijk meerdere redenen: ten eerste krijgt de aanslag dan 10 keer zoveel aandacht, maar misschien nog veel belangrijker is dat ze het helemaal niet voorzien hadden op Bengalen. Volgens getuigen waar deze terroristen zelf allemaal Bengaals, waarmee we weer een duidelijk geval van home-grown terrorism en zelf-radicalisatie te pakken lijken te hebben. Hoewel de verantwoordelijken voor deze moordpartij de slachters van Brussel, Parijs en Istanbul zeer waarschijnlijk dus helemaal niet kenden, blijken ze interessant genoeg toch allemaal uit dezelfde bron te putten: het salafisme, de ultra-orthodoxe opvatting van de Islam. Vanzelfsprekend zijn er veel (minder gewelddadige) varianten van de Islam, maar helaas weten de betrokken jihadisten die nooit te vinden.

Wat ze wel wisten te vinden waren de juiste slachtoffers. Onder de 20 doden die er te betreuren vallen tot nu toe, zitten voor zover bekend bijna uitsluitend buitenlanders. Volgens berichten van getuigen die wel gespaard bleven, hadden ze dit enkel te danken aan het feit dat zij de Koran goed genoeg kenden als moslims. De ISIS-demonen zouden aan iedereen gevraagd hebben om één of twee verzen uit de Koran uit te spreken, wat de aanwezige - niet-islamitische - Italianen, Amerikanen, Japanners en Indiërs niet konden. Zij zouden vervolgens op gruwelijke wijze om het leven zijn gebracht met talloze steek- en schotwonden. Hoe onwaarschijnlijk dit het ook maakt, is het te hopen dat zij snel uit hun onnodige lijden verlost zijn.

Maarja: ook dit zijn natuurlijk eigenlijk agenten van de Mossad, die de missie hadden om de Islam wereldwijd in een slechte daglicht te plaatsen. Als uw gesprekspartner die opmerking maakt, dan kan ik helaas maar één advies geven: Niets meer zeggen, en u de moeite besparen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties