Ad Melkert, uw politieke carrière is echt afgelopen

Geen categorienov 20 2014, 15:00
De oud-lijsttrekker van de PvdA lijkt maar niet te willen accepteren dat Den Haag én Nederland klaar zijn met Ad "u wordt wakker, en u ziet Le Pen" Melkert.
En dan dacht je dat het kabinet geen slechtere keuze had kunnen maken dan de narcisme niet vreemd zijnde PvdA'er Frans Timmermans te benoemen tot eurocommissaris. Fout gedacht. In de race om de functie was ook Timmermans' partijgenoot Ad Melkert. Ja, dat leest u goed:

Wim Kok heeft dit jaar tevergeefs geprobeerd om Ad Melkert een hoge functie te bezorgen in Brussel. De PvdA-coryfee zag Melkert als ideale kandidaat om namens Nederland eurocommissaris te worden. [...]

Dat meldt NRC Handelsblad. Kok prees Melkert -zijn oude kroonprins- bij Samsom aan vanwege diens uitgebreide sociaaleconomische kennis en grote internationale netwerk.

Ook Melkert zelf zag een topfunctie in Brussel wel zitten, zo liet hij volgens betrokkenen weten. Maar Samsom moest er niets van hebben. Hij vond dat Melkert te lang weg is uit de actieve politiek en wilde liever Dijsselbloem of Timmermans afvaardigen.

Zie hier de reden voor het schamele zetelaantal van de PvdA in de peilingen: er is in Nederland niemand - echt niemand.. nou ja, behalve kennelijk Wim Kok dan - te vinden die Ad Melkert hoog heeft zitten en hem graag benoemd zou zien worden als hoge vertegenwoordiger van Nederland in de EU of bij welke organisatie dan ook. Maar bij de PvdA maakt dat allemaal niet uit: dan ben je gewoon nog in de race. Hoe slechter je ligt bij het electoraat, des te groter je kansen op een helpende hand van de PvdA-baantjesmachine!
Maar Samsom - met al z'n fouten en al z'n onoverkomelijkheden - was desondanks toch verstandig genoeg om de job aan een andere partijgenoot te gunnen. Melkert heeft in 2002 de kans gehad om tot grote politieke resultaten te komen, en heeft die kans ruimschoots verprutst. Hij kon destijds de politieke thermometer van de Nederlandse bevolking niet correct aflezen en leidde zijn partij naar een all-time low qua aantal behaalde PvdA-Kamerzetels. Dat record staat nog steeds.
Laten we dus wel wezen: de man die de demonisering van Pim Fortuyn zo'n beetje heeft uitgevonden verdient dus ook niet beter. Laat Melkert dus maar weer één of andere kantoorbaan bij de Wereldbank of de VN vervullen; in politiek Den Haag hoeven we de kwiebus echt niet meer over de vloer te hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten