shutterstock 331912505

Advies Vluchtelingenverdrag over immigratiebeleid: 'niks aan te doen en is ook veel te duur!'

Geen categoriejul 05 2020, 19:00
Dr. Jan van de Beek heeft een mooi Twitter-draadje opgetuigd waar hij de kern van het document (en de problemen ervan) helder weet bloot te leggen.
https://twitter.com/demo_demo_nl/status/1279796117119668226
In het document worden tal van drogredenen aangetroffen, vermengd met halve waarheden. De conclusies die eruit worden getrokken, komen neer op het volgende: 'Immigratiebeleid aanpassen kost veel geld en is het niet waard. Het VN-vluchtelingenverdrag aanpassen kost teveel (diplomatieke) inspanning dus moet je ook niet willen. En eigenlijk zijn we met z'n allen aan ons lot overgeleverd en is migratie een soort natuurkracht waar we niets tegen kunnen doen.'
Dit is regelrechte onzin natuurlijk, maar het idee van grenscontroles wordt bestookt met beelden van Noord-Korea, militaire zones en het ijzeren gordijn. Ook wordt er later ineens gedaan alsof het nu over 'permanent gesloten grenzen' zou gaan. Slaat natuurlijk nergens op, maar de boodschap is duidelijk: Heel eng! Dus moeten we maar blijven proberen om afspraken te maken met onbetrouwbare landen, dan komt het vast goed (misschien, over een tijd).
Het kabinet gaat er dus helemaal niks aan doen en wíl er ook niks aan doen. Die volgen dit advies namelijk gewoon op. Zo simpel is het.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten