Yay, diversiteit! Nida wil meedoen aan landelijke verkiezingen

Yay, diversiteit! Nida wil meedoen aan landelijke verkiezingen

Heidi en Ted Cruz. Screenshot © Fox News

Volgens El Ouali zijn veel mensen opgegroeid in een politiek klimaat waarin het idee heerst dat de islam en diversiteit "het probleem" zijn. Maar echte vertegenwoordiging van dat "probleem" is er volgens hem niet. En daar wil hij verandering in brengen.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof een islamitische versie van DENK haar intrede maakt in de landelijke politiek. Die met zoveel woorden lijkt te willen zeggen dat zij de islamitische gemeenschap zullen gaan vertegenwoordigen. We zien dan dus zowel de seculiere als de religieuze allochtonen straks vertegenwoordigd in de Tweede Kamer. En dat wordt leuk!

Allereerst moeten die zetels ergens vandaan komen, en dat zal de rechtse partijen geen stemmen gaan kosten. Sterker nog, het kan zelfs een deel van de achterban gaan mobiliseren om dit keer ook daadwerkelijk te gaan stemmen! Meer verdeeldheid op links en een potentiële winst voor het midden en rechts dus.

Maar doordat Nida zegt een islamitische grondslag te hebben, worden zij ook het aanspreekpunt (of tot aanspreekpunt te worden gebombardeerd) en het middelpunt van vele debatten over immigratie, de multiculturele samenleving, racisme, discriminatie en de hele reutemeteut. Met als klap op de vuurpijl dat een extreem conservatieve islamitische minderheid de boel op stelten kan gaan zetten en Nida er op zal worden aangekeken.

Ook een leuke bonus: Elvin Rigters, leider van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet is ook Nida-lid. Hij werkt momenteel voor de Rotterdamse fractie, maar hoopt ook op de lijst te komen vanwege het racismedebat.

Laat maar komen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties