Advocaat: Badr Hari is gesloopt door de media

Advocaat: Badr Hari is gesloopt door de media

De advocaat van de bekende (of beruchte?) kickbokser vindt dat zijn cliënt al genoeg is gestraft.

Vandaag is de laatste dag in het proces tegen kickbokser Badr Hari, één van de beste vechters ter wereld. Tenminste, dat was hij in ieder geval tot hij in de problemen kwam en zelfs werd vastgezet.

Volgens de advocaat van Badr Hari is haar cliënt de afgelopen maanden - zo niet jaren - onheus bejegend door de media, die hem vanaf dag één al schuldig verklaarden. Volgens haar heeft deze negatieve publiciteit grote invloed gehad op de rechtszaak zelf, en op de manier waarop het Openbaar Minister haar cliënt bejegend heeft. De Telegraaf legt uit:

Deze zaak is ernstig, maar niet uitzonderlijk ernstig. Er is geen gruwelijke moord gepleegd. Maar dat het OM zich heeft laten meeslepen is duidelijk in zichtbare excessen als de ordners vol met tapverslagen." Volgens de raadsvrouw is alle aandacht Hari niet in de koude kleren gaan zitten.

Een criticus zal daar ongetwijfeld op antwoorden dat Hari's gedrag, op zijn beurt, niet in de koude kleren is gaan zitten van Koen Everink, de zakenman die zegt in elkaar te zijn geslagen door Hari.

En dat is nog maar één van de beschuldigingen tegen de kickbokser. Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij andere vechtpartijen in het Amsterdamse uitgaansleven.

Gezien zijn kracht, training én de ernstige beschuldigingen tegen hem wil het OM dat Hari een straf krijgt van drie jaar cel. Voor Nederlandse maatstaven is dat vrij veel, zoals zijn advocaat terecht opmerkt, maar gezien de omstandigheden valt er best wat te zeggen voor die eis. Je zou zelfs kunnen stellen dat Hari mazzel heeft dat hij Nederlander is en in ons land berecht wordt. In Amerika, om maar een voorbeeld te noemen, zou hij er ongetwijfeld niet met een dergelijke celstraf van afkomen.

Ondertussen laat de advocaat-generaal weten dat hij wil dat Hari hoe dan ook meteen weer wordt vastgezet. Hij vreest namelijk dat Hari er tussen uit zal glippen als hij daartoe in staat is; hij woont tegenwoordig niet meer in Nederland, maar in Marokko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer