Klein jongetje verricht een kleine daad... die een enorme indruk maakt op iedereen

Geen categoriesep 18 2015, 18:00
De kleinste gebaren maken het grootste verschil.
De Afro-Amerikaanse agent Donnie Jackson wilde onlangs even een donut eten. Hij ging naar een lokale eetgelegenheid en bestelde er eentje (ja, ja, een agent die een donut eet. Ik weet het: niet bepaald verrassend, wél buitengewoon vooroordeel bevestigend).
Toen hij wilde betalen gebeurde er echter iets vreemds. Een klein blank jongetje schoof Donnie aan de kant en zei dat de rekening voor hém was.
Het Amerikaanse Huffington Post legt uit dat de agent hier behoorlijk emotioneel van werd. Niet zo gek natuurlijk, gezien al de negatieve verhalen over hem en zijn collega's. En dan staat er opeens een klein jongetje op dat zegt 'ik respecteer je en wil je rekening graag betalen'! Heel bijzonder.
"It's a good thing I had on my Oakley's because I really teared up," Jackson said, according to aFacebook post from the Sheriff's Office. "I really appreciated this kind act by this kid and the fine qualities being instilled in him by his parents!"
Screen Shot 2015-09-18 at 17.35.36
The pair took a photo together, along with the boy's father. The Sheriff's Office later posted the snap to its Facebook page, where it ended up attracting quite a bit of attention as well as coverage on several media outlets.
Donnie gaat verder:
"Ik laat het allemaal op me inwerken. Ik hoop dat de positieve aandacht ervoor zorgt dat mensen zich realiseren dat wij politieagenten ook heel goed werk doen."
Nou, daar hoeft hij zich geen zorgen over te maken. Het verhaal is namelijk werkelijk viraal gegaan. Iedereen steunt hem en de kleine jongen die hem een donut cadeau deed.
De agent wilde het aanbod eerst niet accepteren, maar ging overstag toen de ouders van het jongetje hem vertelden dat ze hij dit écht graag wilde doen. "Toen je binnen kwam lopen zei hij meteen dat hij je ontbijt wilde betalen om je te bedanken voor het ondankbare werk dat je doet."
Donnie:
"Ik werk nu 26 jaar lang als agent, en zoiets is me nog nooit overkomen. Het betekende echt heel veel voor me omdat het eigenlijk voor het eerst was dat iemand dankbaarheid toonde... en dat door iemand die zo klein is."
Wat zeggen we ervan? Binnenkort maar eens een agent belonen voor het goede werk dat hij of zij doet door zijn of haar rekening te betalen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten