Advocaat beboete personen: generaal pardon voor iedereen die beboet is door de coronaregels

Advocaat beboete personen: generaal pardon voor iedereen die beboet is door de coronaregels

Rechtsspraak Bron: Shutterstock: Door Zolnierek

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft een pittige brief ontvangen. Advocaat Frank van Ardenne heeft de minister geschreven dat tal van boetes moeten worden geseponeerd of heroverwogen. De advocaat neemt het nu ook op voor vier mensen die zijn beboet omdat ze een taartje aan het eten waren. Het ministerie onderzoekt het verzoek tot kwijtschelding.

Stel je schoonmoeder heeft net een nieuwe kunstheup gekregen, de operatie ging vlot en soepel. Dit wil je graag vieren, maar je woont in een hoog gebouw zonder lift. Daarom besluit je om dit te vieren in het park, je koopt een taartje en gaat dit met je schoonouders en vriendin vieren. Vervolgens word je door handhaving op de bon geslingerd vanwege 'samenscholing'. Dit overkwam een stel uit Schiedam.

Advocaat Van Ardenne vindt de boetes schandalig, door kromme wetgeving wordt dit opeens op samenscholing gegooid. Terwijl een stel met hun schoonouders een taartje ging eten, volstrekt bizar natuurlijk.

De advocaat vindt de boete onhoudbaar, en net zoals vele andere boetes die zijn gegeven. Nu Nederland de Grapperhaus-gate heeft gehad is het allemaal onhoudbaar om de boetes uit te schrijven. De advocaat wil daarom dat men veel boetes gaat seponeren of heroverwegen.

"Terwijl deze vier personen op 1,5 meter afstand van elkaar een taartje zaten te eten en de regelgeving op dit punt volstrekt onduidelijk was, en is."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties