Afgang: 50Plus laat campagne aflosboete helemaal versloffen

Geen categoriemrt 08 2018, 12:00
"We zijn maar met vier Kamerleden."
Als je dan als politieke partij zijnde een campagne begint voor een (raadgevend) referendum, zet je dan ook voor de volle honderd procent in. Wil of kan je dat niet? Prima, dan begin je gewoon niet aan. Simpel.
Het lijkt een gemakkelijk te begrijpen stelregel, maar helaas is het allemaal niet besteed aan de bejaarden van 50Plus.

Uiterlijk donderdag moeten er 300.000 handtekeningen zijn opgehaald voor een volksraadpleging over het kabinetsbesluit de wet-Hillen af te schaffen, het fiscale voordeeltje voor wie zijn hypotheek bijna of helemaal heeft afgelost. Maar hoewel de campagne van 50Plus hiervoor in eerste instantie zijn vruchten afwierp en de steunverklaringen met tienduizenden binnenstroomden, kwam de klad erin toen de Tweede Kamer twee weken terug het raadgevend referendum over de kling joeg.

Martin van Rooijen, Kamerlid van de partij, heeft een mooi excuus bedacht. "Niemand pakte het op," zegt hij, zelfs ouderenbonden en organisaties van, voor en door woningbezitters niet. Daarom besloten hij en zijn kompanen m "een tandje lager "te gaan. "We zijn maar met vier Kamerleden. Formeel is het ook geen 50Plus-ding, het is van de burger."
Dit is dus één van de grootste problemen die ik heb met de ouderenpartij. De club wordt echt gerund door een paar types met een vreselijke, neerslachtige, defeatist mentaliteit van heb ik jou daar. Als het niet gaat zoals zij willen is het altijd de schuld van 'de ander.' Nooit komen ze zelf tekort, nooit hebben ze het zelf laten liggen. Nee, 'de wereld' is tegen ze en daarom is 'het niet gelukt.' Dat ze zelf de hele dag lui op hun reet zitten heeft daar zogenaamd niets mee te maken.
Afijn, het is in ieder geval wel leuk dat oudere kiezers weten wat voor vlees ze in de kuip hebben met Krol en Van Rooijen. Met deze twee win je de oorlog niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten