Afshin Ellian pakt koe bij de horens: "het gaat niet goed met de SP, bezinning op belangrijke thema’s"

Afshin Ellian pakt koe bij de horens: "het gaat niet goed met de SP, bezinning op belangrijke thema’s"

Dat er na twee recente verkiezingsrondes zou worden gesproken over de toppers en floppers moge natuurlijk geen verassing zijn, maar dat de PVV en de SP dermate ver in het electorale moeras wegzakken werd bij voorbaat niet gedacht. Volgens Afshin Ellian van Elsevier moet de SP zich gaan bezinnen op haar standpunten en duidelijkheid verschaffen. Ook zou de partij haar 'monopolie' op het onderwerp zorg zijn kwijtgeraakt, zo lezen we in Elsevier.

Volgens de hoogleraar van de Universiteit van Leiden gaat het niet goed met de SP en dat heeft een aantal oorzaken. Zo stelt hij dat de formatie van Marijnissen geen duidelijke visie heeft op een aantal belangrijke onderwerpen:

"De SP heeft geen duidelijke standpunten over het klimaat en klimaatmaatregelen. Ook op het gebied van de Europese Unie (EU) zijn ze niet helder: willen ze een Nexit of iets anders? Ik weet het niet."

Die ambiguïteit bij de SP lijkt haar nu op te breken. Ze verloor tijdens de Europese Parlementsverkiezingen zetels aan de PvdA en in de Provinciale Statenverkiezingen kiezers aan Forum voor Democratie. En ook op andere onderwerpen ziet Ellian een dubbelzinnige houding van de SP:

"Hetzelfde geldt voor immigratie en islam. Ze schitteren door afwezigheid in het debat over de islam, islamisering en burgerschap."

Dat de SP afwezig is bij dergelijke debatten is natuurlijk een teken aan de wand. De partij is wel fors kritisch op EU-arbeidsmigratie, maar als het culturele aspect van migratie ter tafel komt wordt het ze vaak weer te heet onder de voeten. Dat is natuurlijk niet vreemd, maar voor kiezers komt het inconsistent over. Ellian heeft dan ook maar één conclusie voor de partij van Marijnissen:

"Het gaat niet goed met de SP en met het wegsturen van de voorzitter is de partij niet gered. Ze moet zich bezinnen op bovengenoemde belangrijke thema’s."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Elsevier Afshin Ellian

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties