Afvoeren! OM eist cel en tbs voor Marokkaan die Geert Wilders met de dood bedreigde

Afvoeren! OM eist cel en tbs voor Marokkaan die Geert Wilders met de dood bedreigde

Eenieder die denkt zomaar onze politici te kunnen bedreigen, mag wat mij betreft héél veel jaren het gevang van binnen gaan bekijken.

Het bewijst maar weer eens dat PVV-voorman Geert Wilders, hoe triest het ook is, écht niet meer zonder beveiliging door het leven kan gaan. Waarschijnlijk op dagelijkse basis krijgt hij doodsbedreigingen aan zijn adres uit alle hoeken van het anti-PVV-spectrum. De meesten zullen daarbij zo 'slim' zijn om dat anoniem te doen.. de meesten.

Niet deze 26-jarige Marokkaan uit Venlo dus: hij was zo dom - of waarschijnlijk eerder zo 'dapper' - om zijn naam én adres te vermelden in mails en smsjes met de gruwelijkste verwensingen aan Wilders en zijn partij. Dit soort vriendelijke dingen zei meneer bijvoorbeeld:

"Ik slacht je"

En dit:

"Ik haal je hoofd eraf"

Of wat dacht je van deze lieve wens:

"Vieze Geertje Wilders en Tweede Kamer, jullie gaan eraan jongens"

Dat zijn hoe je het ook wendt of keert ernstige uitspraken, en het is dan ook niet zo gek dat Wilders aangifte tegen deze gek gedaan - zeker als hij het justitie zo makkelijk maakte door zijn contactgegevens te vermelden. Donderdagochtend ging de zaak tegen Naïm B. dan van start, en het OM heeft de eis al klaar liggen: cel én tbs voor deze malloot.

Dat klinkt stevig, maar in de praktijk valt dat tegen: men wil namelijk dat hij slechts één jaartje achter de tralies zal doorbrengen. De reden kun je waarschijnlijk wel raden: het gaat hier volgens de verdediging om een 'verwarde jongen' die eigenlijk niet helemaal wist waar hij mee bezig was. Dat hij perfect in staat was om aan het emailadres én telefoonnummer van Wilders te komen en ook nog eens opgepakt werd toen hij op weg was naar Den Haag, sluiten ze natuurlijk de ogen voor.

Het is prijzenswaardig dat het OM voet bij stuk hield en alsnog met een strafeis kwam, maar laten we eerlijk zijn: dit is alsnog veels te soft. Precies zoals we dat altijd gewend zijn in dit land - wanneer het rechtse politici betreft, natuurlijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties