Ha: PvdA slaat keihard terug tegen programmastelend DENK, laat Kuzu met mond vol tanden achter

Geen categorienov 11 2016, 9:00
Het onderlinge pesten van DENK en de PvdA gaat vrolijk door - ook buiten de Tweede Kamer.
Deze week berichtten wij al over hoe DENK - doorgaans niet bepaald mijn favoriete partij - toch wel lof verdiende om haar trolacties tegenover de PvdA. De heren Kuzu en Öztürk leken namelijk niets beters te doen te hebben dan de PvdA voor gek te zetten in de kamer, door moties in te dienen die bijna letterlijk gebaseerd waren op het verkiezingsprogramma van de PvdA... dat die moties vervolgens zelf niet steunde.
Dat is erg pijnlijk natuurlijk voor de partij die allang niet meer serieus genomen wordt door de meeste Nederlanders, en afstevent op een historische nederlaag bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Maar, we zijn er nog niet, en er is nog tijd om terug te slaan. Mohammed Mohandis doet dat dan ook door - geheel in de stijl van treitervlogfans DENK - een vlog op te nemen die Kuzu keihard ontmaskert.
In het filmpje op de Twitterpagina van Mohandis zien we hoe Tunahan Kuzu op 3 november een motie indient. Het is weer typisch á la DENK: de regering zou stageplekken moeten garanderen aan studenten, hoe weinig ze kennelijk ook toe te voegen zouden hebben aan een bedrijf. Dat het een volstrekt waardeloos voorstel is, is ook niet zo verrassend: ook dit kwam namelijk oorspronkelijk van de PvdA. Helaas voor Kuzu komt het deze keer niet tot een stemming, doordat Mohandis de streek van de Nederturk keihard doorprikt. Want wat blijkt nou? Dit was niet alleen iets wat de PvdA ooit had voorgesteld: het was zelfs al een jaar geleden aangenomen als motie! En ja, dan valt er dus weinig meer te stemmen.
Toen Mohandis dat midden in de kamer uitlegde aan Kuzu, was wel te merken hoe pijnlijk het was dat zijn actie deze keer doorgeprikt was. Kuzu wist weinig nuttigs in te brengen tegen de interruptie, en droop uiteindelijk roemloos af, waarbij voor eens en voor altijd duidelijk werd wat voor pestkop deze man eindelijk is. Toch zal de PvdA hem dat deze keer niet zo kwalijk nemen, want zoals Mohandis zelf al zei:

Waarom ik deze interruptie doe? Ik heb hem nodig, want we gaan misschien een leuk Facebookfilmpje maken.

En met die uitspraak pakt Mohandis Kuzu definitief terug met zijn eigen wapens. Prachtig! Dat zal de DENK-drammers wel leren, in ieder geval de komende tijd. Want zoals nu wel duidelijk is: zelfs de PvdA laat zich niet voor gek zetten door deze mafketels.
Het volledige filmpje is hier te bewonderen:
https://twitter.com/MoMohandis/status/796727597044469760
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten