Al 143 doden in Nigeria

Geen categoriejan 22 2012, 9:00
Wie grijpt er in?
Jongens, hallo! Ja, jullie, van de VN. Kunnen jullie alsjeblieft even opletten? Het gaat namelijk he-le-maal mis in Noord-Nigeria.
Nou weet ik wel dat jullie je over het algemeen niet druk kunnen maken om Afrika, maar het zou toch mooi zijn als jullie in ieder geval de schijn zouden ophouden dat jullie je het lot van 'het vergeten continent' wel degelijk aantrekken.
Al is het maar een beetje.

De dodentol als gevolg van een gecoördineerde reeks aanslagen in de Noord-Nigeriaanse stad Kano is al opgelopen tot 143. Dat blijkt uit het aantal door nabestaanden aangegeven overledenen en een telling van het grootste ziekenhuis van de Noord-Nigeriaanse stad. De bomaanslagen zijn het werk van de radicale moslimorganisatie Boko Haram.

Het is ongelooflijk dat het westen hier niets aan doet. Sterker nog, niemand heeft het erover. Dit terwijl we verwikkeld zijn in een wereldwijde oorlog tegen het terrorisme. Beetje raar dat deze oorlog blijkbaar alleen van belang wordt gevonden als we troepen kunnen sturen naar het Midden-Oosten. Als het uit de klauwen loopt in Nigeria staan we er met de handen in de zakken naar te kijken, ons onderwijl afvragend of er vanavond niet een mooie voetbalwedstrijd op TV komt die onze aandacht verdient.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten