Al Pacino's inschattingsfoutje: hij zei nee tegen rol van Han Solo in Star Wars

Geen categoriedec 13 2015, 20:00
Al Pacino is zonder twijfel één van de beste acteurs ter wereld. Hij heeft dan ook verschillende grote prijzen gewonnen en is, natuurlijk, een multimiljonair.
Toch had hij nog bekender én succesvoller kunnen zijn als hij in de jaren 70 in was gegaan op het aanbod om mee te doen aan een filmreeks die Hollywood zou revolutioneren: Star Wars.
In de special An Evening with Pacino vertelt de nu 75-jarige acteur de regisseur van Star Wars graag wilde dat hij de rol van Han Solo op zich zou nemen. Pacino legt uit:

"De rol was voor mij maar ik snapte geen snars van het scenario."

Heel gek is dat niet; Star Wars was immers één van de eerste epische verhalen. En het is nog behoorlijk complex ook, met allerlei andere 'wetten' (the force, bijvoorbeeld). Zeker in de jaren 70 moest je bijzonder veel fantasie hebben om daarin mee te kunnen gaan. Tegenwoordig zijn we gewend aan dat soort verhalen, maar toen was dat absoluut niet zo.
Het hele Star Wars spektakel was dan ook een behoorlijk groot risico. Het kon twee kanten opgaan: of het zou een geweldig succes worden, of het zou echt keihard afgaan in de bioscoop.
Zoals we nu weten werd het 't laatste. Maar ja, dat kon Al Pacino niet weten.
Ondertussen is Harrison Ford ongetwijfeld bijzonder blij met Pacino's besluit. Hij kreeg de rol daarna namelijk aangeboden, waarna hij van gewone arbeider ineens in een multimiljonair én Hollywoods nieuwe held veranderde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten