Albert Heijn: geen coronabonus voor vakkenvullers, wel voor aandeelhouders

Albert Heijn: geen coronabonus voor vakkenvullers, wel voor aandeelhouders

Een oudere vrouw aanschouwt de lege schappen van Albert Heijn. Bron: Blue Sky Stories / Shutterstock.com.

Het immer solidair AholdDelhaize gaat de 'coronabonus' niet uitkeren aan het personeel maar aan de aandeelhouders. De vakkenvullers, kassamedewerkers en ander personeel dat ervoor heeft gezorgd dat wij allemaal nog naar de wc konden in de eerste coronapiek krijgen helemaal niks. Helemaal niks is niet helemaal waar, het personeel krijgt een cadeaubon van 25 euro....

Eerst al de zorgmedewerkers die konden fluiten naar een langdurige beloning voor hun inspanningen, nu wordt het personeel van Ahold een blij gemaakt met een dode mus. Een coronabonus, het klinkt zo mooi. Totdat het blijkt te gaan om een cadeaubon van 25 euro. In de hoogtijdagen van de eerste coronapiek stonden zij ervoor te zorgen dat de supermarkten vol lagen, zodat enkele seconden later men dit massaal weer kon gaan hamsteren.

Een leuke bonus als bedankje? Ho maar..

De aandeelhouder daarentegen gaat er flink op vooruit. In totaal kan men zo'n 220 miljoen euro extra dividend tegemoet zien. Een fiks bedrag, en helaas gaat het allemaal in de zak van de aandeelhouder.

De CNV vindt het onbegrijpelijk dat dit gebeurt. Ook valt dit geenszins goed te praten natuurlijk, want hoezo krijgt het 'normale' personeel zo'n magere bonus?

"Het is aan de werknemers steeds minder uit te leggen waarom aandeelhouders er 67 procent dividend bij krijgen", zegt ze. "Ondertussen krijgen zij die middenin de coronacrisis al dat toiletpapier bijvulden, vrijwel niets."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties