IS-kalifaat volledig vernietigd!

IS-kalifaat volledig vernietigd!

Een héle goede morgen! De Verenigde Staten en Koerden van de Syrische Democratische Krachten (SDF) melden dat het IS-kalifaat volledig vernietigd is! Via het AD.

Baghouz, het laatste dorpje waar IS nog z'n onheilige taak probeerde uit te voeren, is bevrijd! Mustefa Bali, SDF-woordvoerder, zei er het volgende over:

"(...) Op deze historische dag herdenken we de duizenden martelaren die deze overwinning mogelijk maakten. Een overwinning die we aanbieden aan de nabestaanden van de martelaren en aan onze gewonden. Helden zonder wiens opoffering wij deze overwinning niet zouden hebben behaald.’’

Het nieuws kon praktisch niet sneller dan dit naar buiten gebracht worden! Gisteren waren er nog hevige gevechten namelijk! Baghouz had ergens vorige week al bevrijd moeten worden, maar wegens duizenden burgers in de omgeving leverde dit logischerwijs vertraging op.

Dat IS nu verslagen is betekent natuurlijk niet dat iedere mafklapper die er z'n steun aan verleende ook dood of opgepakt is. Veel van deze figuren zullen aansluiting zoeken bij vergelijkbare organisaties en vele anderen zullen terugkeren naar het (veelal Westerse) land waar ze vandaan kwamen.

En dat is denk ik wat men nu vreest: terroristische eenlingen die wraak willen nemen voor de bommen die op hun IS-vriendjes zijn gevallen. Het andere is natuurlijk dat we straks met eenzelfde situatie als met SS'ers zitten. Figuren die ergens een normaal bestaan hebben weten op te bouwen en uiteindelijk alsnog herkend worden. Dat we straks om de zoveel maand een 'ontmaskering' krijgen van Mohammeds die ergens als schoonmaker of buurtcoach aan het werk zijn en door een Syriër worden herkend als IS-sympathisant.

Alleen waar SS'ers de dans ontspringen van een levenslange straf, wegens hoge leeftijd, zullen rechtszaken tegen IS'ers op eenzelfde wijze vies tegenvallen. Het enige verschil komt dan waarschijnlijk door gebrek aan bewijs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer