Dramatisch! Aantal lozingen chemisch afval toegenomen met 42 procent!

Geen categoriemrt 23 2019, 11:00
Drugsafval teistert niet alleen Noord-Brabant! Limburg, Zuid-Holland, Gelderland en Utrecht krijgen ook steeds meer drugsafval op hun bodem. Een rampzalige ontwikkeling. Via NU.nl.
Noord-Brabant spant natuurlijk de kroon met meer dan honderd drugsafval lozingen. Zuid-Holland ging van slechts twaalf dumpingen in 2017 naar maar liefst 39 in 2018! Limburg kreeg in 2018 ook 62 keer chemisch afval voor de kiezen en Gelderland zo'n 40.
Opvallend is dat het aantal ontmantelde drugslabs gelijk is gebleven (82). Het lijkt er dus op dat deze tegenwoordig beter verstopt zijn, want meer afval betekent ook meer productie.
De politie zegt natuurlijk meer te zullen gaan doen aan de bestrijding van drugshandel en -productie. Daar is echter nog maar weinig van te merken. Vanwege de grensoverstijgende drugsmarkt is de politie, die al weinig capaciteit en middelen heeft, vrij beperkt.
Samenwerking met Belgische en Duitse politie werkt maar tot op zekere hoogte en criminelen maken uitvoerig gebruik van de administratieve en bureaucratische rompslomp die drugscriminaliteit met zich meebrengt. Het is dus niet langer meer een kwestie van 'gewoon meer opsporing en hardere straffen', maar eentje van een totaal gebrek aan effectief beleid waar de Nederlandse politie simpelweg geen degelijk antwoord op heeft!
De politie wil weliswaar 'het financiële aspect' meer belichten en daar meer op inzetten. 'Ze raken waar het pijn doet,' zeggen ze dan. Het probleem daarmee is dat banken (zoals ING) hun beleid niet op orde hebben en eigenlijk gewoon geld helpen wit te wassen. Nederland wordt zo langzamerhand een beetje een narcostaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten