Alleenstaande moeder voedt zoon alleen op: geeft hem dit geweldige cadeau als hij zijn diploma haalt

Geen categoriejun 26 2015, 15:00
Als alleenstaande moeder een jongen opvoeden is bijzonder moeilijk. Zeker als je in een waar ghetto woont.
Ovella O’Neal is een alleenstaande moeder die niet één, niet twee, niet drie, niet vier, niet vijf, maar zes kinderen heeft. Dat is natuurlijk een enorm aantal kinderen voor een vader en moeder, maar voor een moeder die het allemaal in haar eentje moet doen is het ontzagwekkend veel - en dus ontzettend lastig om ervoor te zorgen dat de kinderen het maximale uit zichzelf halen en opgroeien tot verantwoordelijke volwassenen.
Toch is Ovella daar op de één of andere manier in geslaagd. Haar strategie? Haar kinderen mogen geen vriendin/vriend hebben en mogen beperkt gebruik maken van een mobiele telefoon. Ze wil dat ze zich helemaal bezighouden met hun opleiding.
Het gevolg liegt er niet om. Haar 18-jarige zoon Aljelani Igwe heeft een succes gemaakt van zijn middelbare schoolcarriere en slaagde onlangs voor zijn eindexamen. Dit terwijl hij opgegroeid is in Camden, een buurt die bekend staat als één van de ergste ghetto's van Amerika. Twee op de vijf tieners haalt het middelbare schooldiploma niet en er wordt massaal drugs verhandeld.
Aljelani trok zich daar niets van aan, is geslaagd, en gaat na de zomer zelfs naar de universiteit. Daar hoopt hij nog succesvoller te worden zodat hij een huis kan kopen voor zijn gezin én een BMW voor zijn moeder - dit omdat hij alles aan haar te danken heeft.
Hoe dan ook, omdat Ovella zo trots is op haar zoon besloot ze onlangs om hem eens flink te verrassen. Hoe? Door een grote billboard-poster te kopen en die vervolgens op te laten hangen - op straat. De bijbehorende tekst? "Een alleenstaande moeder kan niet een man opvoeden, maar ik heb een heer opgevoed."
Toen Aljelani de enorme poster zag was hij - dat moge duidelijk zijn - enorm geraakt. Hij liet weten aan de media dat hij nooit zo ver was gekomen als zijn moeder hem niet had gesteund, en voegde eraan toe dat hij nog veel meer, grotere!, doelen heeft die hij wil bereiken.
Schitterend natuurlijk. Hieronder een video over deze liefdevolle moeder en zoon.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/Single-Mom-Buys-Billboard-To-Congratulate-Her-Son-On-High-School-Graduation-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten