Allemaal van uw geld: Amsterdam probeert Londenaren te lokken met peperdure advertenties

Geen categoriedec 21 2017, 20:00
De Brexit-gekte gaat in rap tempo door.
Toen in juni 2016 de Britten ervoor stemden de Europese Unie te verlaten, was de hele wereld in shock. Daarvan herstelden de meesten echter snel, en dan met name steden als Amsterdam die eigenlijk wel kansen zagen in de hele uittreding. Juíst omdat het - in de ogen van Europa dan - zo'n hel in het post-Brexit Verenigd Koninkrijk gaat worden, wil iedereen dat land zo snel mogelijk verlaten, en zoeken ze naarstig naar alternatieve vestigingsplekken.
Dat lijkt deze reclamecampagne van Amsterdam Marketing, een gemeentebedrijf dat reclame moet maken voor Amsterdam, tenminste te willen zeggen:
'De huur is zo goedkoop in Amsterdam, verhuis toch daarheen!' is de boodschap. Nou, daar zijn Amsterdammers het niet bepaald mee eens - in geen enkele stad in Nederland zijn de huurprijzen zo hoog als in Amsterdam - maar goed, het is nog altijd goedkoper dan in Londen ja. Prima reclame dus! Toch?
Nouja, er is alleen een klein probleempje: die hele voorspelling van een exodus van bedrijven uit Londen en de UK in het algemeen is er nog steeds niet van gekomen. Ja, Europese organisaties als het Medicijnagentschap verhuizen, maar dat is puur omdat ze wettelijk niet in een niet-EU-land mogen blijven. Als het aan de werknemers zelf had gelegen, dan waren ze waarschijnlijk gewoon vrolijk in Londen gebleven. Het is namelijk niet alsof het leuk is om je hele leven - en dat van je gezin - ergens verplicht achter te laten voor een ander land. En dat weten bedrijven dondersgoed: niet zo gek dus dat ze vooralsnog lekker blijven waar ze zitten, en dat dat naar alle waarschijnlijkheid ook zo zal blijven.
Dus wat Amsterdam betreft: die hadden zich ons belastinggeld kunnen besparen. Want net als de huurprijzen zijn ook de kosten van reclamezuilen in hartje Londen nou niet bepaald laag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten