Als Grieken 'ja' stemmen, treedt Varoufakis af

Als Grieken 'ja' stemmen, treedt Varoufakis af

De Griekse minister van financiën Yannis Varoufakis treedt af als de Grieken 'ja' stemmen bij het referendum aanstaande zondag.

Ook zegt de minister dat hij liever zijn rechterarm zou afhakken, dan een akkoord te tekenen dat geen Griekse schulden saneert. De minister toont zich in een interview met Bloomberg TV strijdbaar. Hij weet zeker dat de banken in Griekenland dinsdag gewoon weer opengaan omdat de Europese Centrale Bank toch wel genoeg geld heeft.

Varoufakis verwacht niet te hoeven aftreden, want hij gaat ervan uit dat de Grieken 'nee' zullen stemmen bij het referendum aanstaande zondag.

"There won't be a 'yes' verdict. The Greek people have enough of extending and pretending. Like the rest of the world, by the way"

Als de Grieken toch 'ja' stemmen, zal Varoufakis direct aftreden. Dat betekent niet dat hij geen rol meer zal spelen, want hij wil de regering blijven helpen en adviseren in zo'n geval.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
euro Griekenland varoufakis

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties