Als twee mannen haar telefoon proberen te stelen, komt deze karate-koningin in actie. Wat ze doet zal hen nog lang heugen...

Geen categoriesep 03 2015, 20:00
Als je in een encyclopedie zoekt naar een definitie van 'boontje komt om z'n loontje', vind je daaronder een link naar dit filmpje.
Twee zakkenrollers dachten in Monique Bastos het ideale slachtoffer te zien, en besloten het jonge meisje te overvallen. 'Twee gasten tegen één meisje, dat moeten we kunnen winnen' moeten ze gedacht hebben. Dát was wellicht wel de meest fatale misvatting uit hun hele leven.
Want Monique is niet zomaar een meisje: Monique doet aan mixed martial arts. Dat houdt in dat ze van allerlei soorten vechtsporten verstand heeft. En alhoewel je als vechtsporter niet wordt geacht die technieken zomaar in te gaan zetten tegen Jan en alleman, mag er natuurlijk een uitzondering worden gemaakt als het zelfverdediging betreft.
Dus wat doet Monique als de twee kerels haar aanvallen? Precies. Ze grijpt er eentje:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/09/Ladrão-é-imobilizado-por-lutadora-de-MMA-no-Maranhão-360p2.mp4"][/video]
.
Monique weet een nekklem aan te leggen rondom de jongen, terwijl omstanders de jonge vrouw helpen en de ID-kaart van de dief weten te ontfutselen. Daardoor kan de telefoonjatter snel worden geïdentificeerd als de 18-jarige Wesley Sousa. De kranige jonge vrouw liet uiteraard pas los toen de politie arriveerde.
Monique-Bastos_4-620x263
Uiteraard is de jonge vechtbazin tevreden over de afloop:
"Het waren twee gozers, en ze gebruikten messen. Maar ik was in staat om jiu-jitsu toe te passen en mijn telefoon terug te pakken. Het is een groot risicio, maar ik deed het om mezelf en mijn vrienden te beschermen. Dus ik deed wat ik geleerd heb."
Heel goed gedaan Monique! Dankzij jou zijn de gevangenis een nieuwe jeugdige boef rijker, en jij gelukkig geen telefoon armer. Zo hoort het!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten