Als werkloze 50-Plussers willen werken moeten ze akkoord gaan met een lager loon

Geen categoriejun 07 2016, 8:00
Zo werkt dat.
Topman Rob Zandbergen en oprichter Alex Mulder van uitzendorganisatie USG People hebben een bijzonder goed idee, dat helaas ongetwijfeld meteen verworpen zal worden door 50-Plussers zelf en hun zogenaamde vrienden in de politiek. Zij zeggen namelijk dat werkloze 50-Plussers akkoord moeten gaan met een lager loon om weer aan het werk te komen.

"Het hoge salaris vormt voor veel werkgevers een reden om geen ouderen aan te nemen. Ze zijn ook te duur en daarom is het echt geen gekke gedachte om een beetje salaris in te leveren. Zeker als je een groot deel van je hypotheek hebt afgelost en de kinderen al het huis uit zijn. Op die manier kunnen we de werkloosheid onder ouderen aanpakken. In Japan gebeurt dat al, het is daarom tijd dat de politiek hier serieus over nadenkt."

De oplopende werkloosheid onder oudere werknemers is een bijzonder groot probleem in ons land. Jongeren krijgen relatief snel een baan, maar dat geldt absoluut niet voor ouderen die opeens op straat staan. Eén van de belangrijkste redenen daarvoor is: de hoge loonkosten.
Qua werkgelegenheid werkt het net zoals de verkoop van producten. Als te weinig mensen je product kopen moet de prijs omlaag. Dat geldt ook voor mensen die zich als werknemer aanbieden. 50-Plussers zijn te duur, de enige manier om dat probleem op te lossen is door goedkoper te worden.
Het enige trieste aan dit verhaal is dat partijen zoals 50Plus, die zich in zeggen te zetten voor ouderen, dit soort feiten gewoon ontkennen om maar goedkoop punten te kunnen scoren bij hun beoogde achterban. Dat die daardoor werkloos is en blijft interesseert dat soort clubs geen bal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten