Leren jouw kinderen elkaar rare dingen van Facebook? Zorg dat ze dit spel sowieso niet spelen!

Leren jouw kinderen elkaar rare dingen van Facebook? Zorg dat ze dit spel sowieso niet spelen!

Een nieuw spel op de bekende site met de blauw 'F' zorgt voor veel ophef. En dat is zeker niet voor niks!

Facebook: voor menigeen is het gewoon een website met puur vermaak, voor anderen is het een medium om contact te houden met hun sociale cirkel. En voor anderen... is het een levensgevaarlijke plek met fatale gevolgen. Zorg dat het voor je kinderen niet dat laatste wordt!

Dat is in ieder geval het hartverscheurende advies van de moeder van de 12-jarige Karnel Haughton, die van z'n online vriendjes een spelletje had geleerd dat hij met de dood heeft moeten bekopen. Karnel speelde namelijk de choking game: een buitengewoon gevaarlijk spelletje waarbij deelnemers zichzelf of anderen proberen te laten stikken totdat ze flauwvallen. Het spel wordt omschreven als doorgaan met verstikken totdat "de hersenen geen zuurstof meer hebben en je flauwvalt – wat een gevoel van tijdelijke onoverwinnelijkheid met zich meebrengt." Maar die sensatie is natuurlijk maar nep, want in feite zijn we allemaal maar kwetsbare wezens van vlees en bloed.

Karnel Haughton moest het met z'n leven bekopen. Z'n moeder vond hem op kwart voor tien 's avonds op z'n kamer, waar hij het 'spel' gespeeld heeft.

11220484_120720034945383_4804066157197160578_n

De choking game bestaat al jaren en heeft al vele levens gekost, maar onlangs is het weer opnieuw populair geworden. Geen goede zaak, zegt ook de beste vriendin van Karnels moeder. Ze laat weten dat dit spel eigenlijk helemaal geen spel is, maar een levensgevaarlijke bezigheid:

"Mijn beste vriendin Gemma heeft haar 12-jarige zoon Karnel Haughton verloren. Het was een enorme schok voor iedereen we zijn allemaal helemaal van de kaart. Hij was een mooi, populair, slim en extraverte jongen. Zijn vrienden hebben al wat prachtige eerbetonen aan hem gewijd.

De familie heeft besloten dat het ijd is om duidelijk te maken wat er precies gebeurd is, en mensen bewust te maken van een nieuwe online rage die onder jonge mensen angstaanjagend populair is geworden."

Karnel-Haughton-boy-chokes-to-death-online-game

Ze legt dan de spelregels uit en sluit af:

"Het is zo, zo, zo enorm belangrijk dat je met je kinderen praat en zorgt dat één van de consequenties van het spelen van dit spel een verdrietige dood is."

Let er dus op!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties