Alternatieve Kristallnachtherdenking bol van jodenhaat

Alternatieve Kristallnachtherdenking bol van jodenhaat

De alternatieve Kristallnachtherdenking ging vooral over de arme moslims die 'gediscrimineerd' zouden worden.

Eerder berichtten wij van De Dagelijkse Standaard dat de zogenaamde alternatieve Kristallnachtherdenking niets meer of minder zou worden dan een orgie van jodenhaters en andersoortig tuig. Arjen Plaisier, de scriba van de Protestante Kerken Nederland (PKN), besloot daarop zijn aanwezigheid af te zeggen. Hij ging liever naar de gewone herdenking waar de slachtoffers van het nazisme de vele onschuldige doden zowaar op een respectvolle manier wilden herdenken en wilden waarschuwen voor de herintrede van mainstream jodenhaat (onder met name moslims en radicaal-links).

Helaas ging het evenement van het "Platform Stop Racisme en Uitsluiting" gewoon door. Sprekers waren onder andere de zeer omstreden imam Yassin Elforkani, Sharon Gesthuizen van de SP en professor Ido de Haan, die zich vooral drukt maakt om 'onderdrukking' van moslims door het westen en niets te zeggen heeft over de manieren waarop islamitische leiders omgaan met religieuze minderheden.

Annabel Nanninga van Jalta besloot de 'herdenking' bij te wonen om eens te kijken of het klopte wat er van tevoren over geschreven werd. Zou het echt een verzameling van jodenhaters en moslimextremisten zijn?

Het antwoord zal u niet verrassen:

Kort na het begin van De Haan’s speech ontvouwden enkele aanwezigen onder aanvoering van blogger Keesje Maduraatje de Israëlische vlag. Dit tot ongenoegen van de aanwezigen, die morden dat ze ergens anders moesten gaan staan met die vlaggen, en dat dit een ‘politiek statement’ was dat hier niet thuishoorde. De ironie van het willen verbieden van politieke statements op een militant linkse bijeenkomst ontging de omstanders kennelijk, en ook het verbieden van een vlag op de openbare weg geeft op zo’n dag een wat vieze smaak in de mond. “Mijn hele familie is in de oorlog vermoord” schreeuwde een mevrouw, die dat kennelijk een prima argument vond om resoluut “weg met die dingen!” te eisen.

De Haan beweerde in zijn toespraak zelfs dat de extremistische Syriëgangers niet het probleem zijn, maar de Nederlandse overheid die hun paspoort zomaar afpakt. Dat kan en mag toch niet zomaar? Manneman! Die mensen worden gewoon keihard gediscrimineerd vanwege hun religieuze denkbeelden! Het is de Kristallnacht all over again, maar dan anders!

SP'ster Gesthuizen nam het ondertussen op voor de anti-Zwarte Piet racismeroepers. De Pietitie bewijst in haar ogen dat de meerderheid lak heeft aan de gevoeligheden van minderheden. Vreselijk. Zo kan het niet langer. Weg met ons, lang leve de eeuwige slachtofferrol van allochtonen! Wat dit precies te maken heeft met de herdenking van de Kristallnacht is niemand duidelijk, maar daar ging het de maoist ook niet om. Er moest even benadrukt worden dat het westen slecht is en alle anderen goed - nou ja, alle anderen; (extremistische) moslims in ieder geval.

Het is moeilijk te verwoorden hoe schrijnend en beledigend het is dat deze figuren de Kristallnacht gebruiken voor eigen politiek gewin. Goddank was Fatima Elatik niet in staat om de 'herdenking' bij te wonen, anders was de belediging aan het adres van Neerlands joden nóg groter geweest, maar zonder haar was het ook al een beschamende vertoning die zijn weerga niet kent.

Lees Annabels hele verslag even op Jalta.nl. Vergeleken met het gemiddelde artikel op DDS is het een behoorlijke zit, maar ik beloof u dat het uw tijd meer dan waard is. Dit soort types moeten publiekelijk ontmaskerd worden.

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer