Ambtenaren Almere mochten zeepkettingen maken onder werktijd

Geen categorieokt 06 2014, 20:00
Om te janken.
Tjongejongejonge. Dit was blijkbaar al die tijd bon ton bij de gemeente Almere, u weet wel, die stad waar de vrijheid van meningsuitinghatende Annemarie Jorritsma (VVD) burgemeester van is:

Almere ambtenaren mogen niet langer onder werktijd zeepkettingen maken, fotoboeken opfleuren en gedichten schrijven.

Omroep Flevoland schrijft dat de PVV Almere ervoor heeft gezorgd dat er een einde is gemaakt aan de knutseldrift van de ambtenaren die worden betaald van uw en mijn geld.

De partij zegt een einde te hebben gemaakt aan creatieve workshops van de Almere Academie die ambtenaren tijdens werktijd volgen. De academie verzorgt cursussen die ambtenaren voor hun werk nodig hebben, maar in de zomer zijn er ook korte workshops waar medewerkers meer creatieve dingen leren.

Op de Facebook-pagina van de Almere Academie staan foto's van het knutselwerk van de Almeerse ambtenaren. Het 'kleurrijke' resultaat is hier te zien. De begeleidende tekst zegt alles over de ambtenaren:

We zouden voldoende tijd gehad hebben om zelf zeepvormpjes te maken - daar was ik eigenlijk ook van uitgegaan -maar het warme weer was er mede de oorzaak van dat dit onderdeel eruit gehaald was. Een ketting kon dan ook heel snel in elkaar zitten, maar de twijfelaars onder ons namen er de tijd voor en liepen regelmatig terug naar de tafel om toch maar weer een ander steentje, knoopje of lintje te pakken. Zelf had ik nog tijd voor een 2e ketting, ja ja, ik had de smaak te pakken! Al met al een leuk initiatief met een geurig en kleurrijk resultaat.

En daar betalen we dan met z'n allen aan mee. Dankzij oppositiepartij PVV heeft de gemeente de regels voor de ambtenaren aangescherpt, aldus de partij zelf. Ambtenaren moeten de creatieve cursussen nu gewoon in hun vrije tijd volgen. Zoals het hoort. Overigens zou het nog beter zijn als dit soort cursussen helemaal worden geschrapt, maar goed, de burgemeester van Almere wil haar ambtenaren natuurlijk wel tevreden houden.
Ik vraag me af welke wanpraktijken er nog meer worden onthuld de komende tijd. Dit zal echt niet de laatste keer zijn dat de overheid met geld smijt voor de eigen mensen.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten