Amerika laat twee belangrijke jihadisten vrij uit Guantanamo Bay

Geen categorieapr 05 2016, 11:00
Want ach, het is niet alsof jihadisten een groot gevaar voor de veiligheid vormen, toch?
Het Pentagon heeft bekendgemaakt dat twee jihadisten die vastzaten op Guantanamo Bay uitgeleverd worden aan Senegal. Daardoor zitten er nog maar minder dan 90 jihadisten vast in de Amerikaanse gevangenis op Cuba.
De Libiërs, het gaat om Salem Abdu Salam Ghereby en Omar Khalif Mohammed Abu Baker Mahjour Umar, kregen goedkeuring voor hun 'transfer' van zes verschillende Amerikaanse departementen. Dit lijkt indrukwekkender dan het is: als president Obama zoiets wil zal de rest van het overheidsapparaat daar vrijwel zeker mee doorgaan.
Uit documenten van de New York Times blijkt dat Ghereby een belangrijke jihadist en explosieventrainer is. En Umar? Die was een wapentrainer én de commandant van een trainingskamp voor militairen.
Met andere woorden, je hebt het over twee verschrikkelijke mannen die verschrikkelijke misdaden op hun geweten hebben, en die worden nu uitgeleverd aan Senegal.
Goh, wat zou er toch mis kunnen gaan?
Het bewijst maar weer eens dat de Amerikaanse regering de strijd tegen de Radicale Islam nog altijd niet serieus neemt. Het enige wat daar verandering in kan brengen is dat een Republikein de presidentsverkiezingen wint in November.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten