Amerikaanse ambassadeur bij de VN gaat los: "Noord-Korea smeekt om oorlog!"

Geen categoriesep 05 2017, 14:00
Nikki Haley neemt geen blad voor de mond.
De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Nikki Haley, was eerder één van de bekendste en meest populaire Republikeinse gouverneurs in Amerika. Dat was niet zo gek. Ze was een goede gouverneur, had charisma, en was totaal niet bang om zich uit te spreken over allerlei gevoelige, belangrijke onderwerpen.
In haar rol bij de VN doet ze, gelukkig, precies hetzelfde. Gisteren veegde Haley de vloer aan met Noord-Korea.
"Genoeg is genoeg," aldus Haley. "De tijd is gekomen om al onze diplomatieke middelen uit te putten voor het te laat is. We moeten nu de strengst mogelijke maatregelen nemen. De acties van Kim Jong-Un kunnen niet als defensief worden gezien. Hij wil erkend worden als een nucleaire grootmacht. Maar een nucleaire grootmacht zijn gaat niet over het gebruiken van deze verschrikkelijke wapens om anderen te bedreigen. Nucleaire grootmachten begrijpen hun verantwoordelijkheden. Kim Jong-Un laat niet zien dat hij dit begrijpt."
En dan:

"Zijn oneigenlijke gebruik van raketten en zijn nucleaire dreigementen laten zien dat hij om oorlog smeekt."

Dat laatste is natuurlijk een keiharde uitspraak... en ook eentje die de rest van de wereld buitengewoon serieus moet nemen. Amerika kan in de praktijk niet zo heel veel doen, maar deze taal betekent natuurlijk wel dat Amerika niet bereid is om Noord-Korea haar zin te geven -- op willekeurig welk onderwerp dan ook. En ja, dat kan dan weer betekenen dat Kim Jong-Un zich nóg meer gaat misdragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten