Amerikaanse anti-Trump en BLM-demonstraties ontvlammen in dodelijke schietpartij en brandstichting

Amerikaanse anti-Trump en BLM-demonstraties ontvlammen in dodelijke schietpartij en brandstichting

Bron: lev radin / Shutterstock.

De Verenigde Staten staan weer op scherp na uit de hand gelopen anti-Trump en BLM-demonstraties in meerdere Amerikaanse steden. In Seattle werd brand gesticht en bij een schietpartij tijdens een demonstratie in de Texaanse stad Austin kwam zelfs een betoger om het leven.

In de Amerikaanse stad Seattle moest de politie ingrijpen toen tientallen anarchistische demonstranten een jeugdgevangenis in aanbouw in de fik probeerden te steken. Er moest daar zelfs traangas aan te pas komen om de weg vrij te maken voor de brandweer die het vuur wilde blussen.

Ondanks dat er 'slechts' 45 arrestaties zijn verricht zouden er meer dan twintig agenten gewond zijn geraakt nadat ze met vuurwerk en stenen werden bekogeld door een woedende menigte die het vooral had gemunt op president Donald Trump.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties