Bemoeial Kim Kardashian noemt Zwarte Piet 'verontrustend' en staart zich blind op uiterlijke kenmerken

Bemoeial Kim Kardashian noemt Zwarte Piet 'verontrustend' en staart zich blind op uiterlijke kenmerken

De Amerikaanse Kim Kardashian, bekend van ronde billen en proletenmarketing, keert zich op Twitter nu ook tegen de Nederlandse tradities en dan met name Zwarte Piet. Tevens deelde ze een nieuwsbericht van nieuwszender Al Jazeera om haar standpunten kracht bij te zetten. Ze noemt Zwarte Piet een 'verontrustend fenomeen', via NOS.

Ja, lieve kindertjes. Een man of vrouw in carnavalskostuum die pepernoten en andere zoetigheden uitdeelt is blijkbaar 'verontrustend', tenminste als we de artiest Kardashian mogen geloven. Of het fenomeen al dan niet als 'verontrustend' kan worden gezien is natuurlijk puur afhankelijk van de interpretatie van het fenomeen. Als we behalve het uiterlijk van de Zwarte Piet, waar Kardashian zich dus op focust, naar het gedrag kijken van de Piet wanneer deze karikatuur op straat rondloopt, dan valt het allemaal reuze mee.

De Piet loopt en springt wat rond, deelt snoepjes uit en verdwijnt vervolgens. Héél verontrustend allemaal!

Behalve Kardashian waren er afgelopen week nog meer artiesten uit de Verenigde Staten die zich zorgen maken om Zwarte Piet. Natuurlijk omdat men in de Verenigde Staten sterke associaties voelt met 'Black Pete'. Rapper 'The Game', Waka Flocka en Trey Songz uitten afgelopen weken hun ongenoegen over dit éne aspect van het mooie kinderfeest.

Maar gingen allen natuurlijk voorbij aan alle positieve kanten van het feest, die werden niet benoemd. De positieve aspecten vallen natuurlijk niet in het politiek straatje van deze artiesten die zelf overigens weinig nuttigs leveren in deze wereld behalve het inspelen op proletarische en hedonistische impulsen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Zwarte Piet Kim Kardashian

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties