Amerikaanse moslims reageren met liefde op vreselijke aanslagen in San Bernardino: doneren $190.000 aan slachtoffers

Amerikaanse moslims reageren met liefde op vreselijke aanslagen in San Bernardino: doneren $190.000 aan slachtoffers

Kort na de vreselijke aanslagen in San Bernardino, Caiforniƫ, vroegen veel niet-moslims zich af hoe de islamitische gemeenschap van Amerika zou reageren.

Zou men het onder het tafelkleed proberen te vegen? Met de mantel der liefde bedekken? Het stilzwijgen? Verantwoordelijkheid nemen? Of, het allerergste, de aanslagplegers verdedigen?

We hebben het antwoord:

California-based neurologist and president of MiNDS Network Faisal Qazi along with Tarek El-Messidi, founder of CelebrateMercy, decided they would try to raise money to assist with the immediate needs of the victims' families. Qazi and El-Messidi created Muslims United for San Bernardino and started with a goal of raising $50,000.

Het succes van de actie is ongelooflijk. Het eerste doel werd namelijk in bijzonder korte tijd gehaald. Vervolgens werd het doel naar boven bijgesteld. Het meest recente doel was $175.000. En ook dat doel werd verpulverd:

Screen Shot 2015-12-11 at 16.56.42

Rechts zie je dat maar liefst 1724 mensen geld gedoneerd hebben.

Het mooiste van dit alles? Faisal en co. zijn niet de enige Amerikaanse moslims die zich in recente dagen hebben uitgesproken tegen de Radicale Islam. Zoals je op deze website kunt zien zijn er ook demonstraties geweest van verlichte moslims die het publiekelijk opnamen voor de slachtoffers van San Bernardino en die ISIS publiekelijk veroordeelden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiĆ«le zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks Ć³f eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties