Amnesty International huilt tranen met tuiten: 'Illegalen worden in Nederland te lang opgesloten in detentiecentra'

Geen categoriefeb 20 2018, 13:00
Uh. We hebben het hier over illegale immigranten. Mensen die helemaal niet in Nederland mogen zijn.
Ach wat leuk: Amnesty International heeft weer eens iets te zeuren. Volgens de linkse betweters stopt Nederland illegale immigranten veel te lang in detentiecentra. Oh ja, en daar komt bij dat het regime in die centra ook nog eens "onnodig streng" is. Want illegale immigranten behandelen als de criminelen die ze zijn mág niet.
Annemarie Busser van Amnesty zegt in het NOS Radio 1 Journaal:

"We gebruiken in Nederland gevangenissen om vreemdelingen op te sluiten. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Als je mensen beschikbaar moet houden voor vertrek, dan is een muur rond het centrum genoeg. Dan kunnen de mensen binnen het centrum gewoon de vrijheid hebben."

Zo is er een man uit Sudan die vijfhonderd dagen heeft vastgezeten. Volgens mevrouw Busser is dat volstrekt onacceptabel -- hoewel dat, geeft ze dan ook wel weer toe, zelden voorkomt.
Op zich ben ik het er helemaal mee eens dat illegalen niet zo lang vastgezet moeten worden. Alleen vind ik dat niet omdat het onmenselijk zou zijn om ze verantwoordelijk te houden voor hun daden, maar omdat een illegaal per direct uitgezet moet worden naar het land van afkomst. Zo'n Sudanees dient vanochtend op het vliegtuig gezet te worden als hij gisteravond is opgepakt. De Nederlandse belastingbetaler betaalt dat vliegticket dan wel. Dat is veel goedkoper dan hem een jaar (of meer) onderhouden in een centrum/gevangenis.
Maar ja, op de één of andere manier denk ik dat Busser dáár ook weer niet blij mee zou zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten